Şike soruşturması kapsamında çalkantılı bir dönem yaşayan futbolumuzda bir karar daha: Süper Lig önümüzdeki sezon play-off’lu sisteme geçecek. 34 haftalık normal sezonun ardından ‘İlk dört’ sırayı alan takımlar kendi aralarında mini bir lig oynayarak şampiyonu tayin edecek. 
 
Dün Federasyon Başkanı’yla bir araya gelen birçok Süper Lig kulübü başkanı ve temsilcisi toplantıda ‘Play-off’a onay verirken, toplantı çıkışı açıklamayı Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören yaptı: “Federasyon başkanları ve Digiturk yetkilileri bir araya geldi. Digiturk’ün kulüplere teklifleri oldu, biz de pazarlık yaptık. Digiturk’ün mukavelesinin üç sene daha uzatılması için kulüpler olarak imza attık. Umarım kulüplerin lehine sonuçlanır. Statü ile ilgili fazla bir şey görüşülmedi. Federasyon play-off sistemini bu sezon uygulayacak.” 
 
Galatasaray’ın konuya itirazı olduğuna değinen Demirören, TFF’yle konuştuklarını ve sorun çıkarsa bir sezon oynandıktan sonra play-off sisteminin kaldırılabileceğinin sözünü aldıklarını da ifade etti. 
 
‘Olmazsa döneriz’ 
Demirören, “Galatasaray, play-off’la ilgili şüphelerini dile getirdi. Federasyondan ricamız bunun deneme olarak olması, aksilikleri görülürse bir sonraki sezon kalkması. Yere düşen futbolumuzu ayağa kaldırmak istiyoruz. Maçların ve derbilerin fazlalığı futbolumuzu hareketlendirecektir. Herkes dekoder alarak futbola destek versin. Birkaç kulüp play-off sistemine karşı. Toplantıda Süper Kupa maçı gündeme gelmedi” dedi.