Demiryolu görevlileri makiniste ulaşamadığı için hattaki tren durdurulamadı ve aracı 40 metre sürükledi: 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Filyos"tan Zonguldak yönüne giden maden işçisi Şaban Ilgın (25) yönetimindeki otomobil, önceki akşam Göbü köyü yakınlarında aşırı hız nedeniyle virajı alamadı. Yaklaşık 20 metreden demiryolu tüneli ağzına düşen otomobildeki 5 kişiden Emrah Ilgın, yaralı halde araçtan çıkmayı başardı. Yaklaşık 100 metre yürüyen Emrah Ilgın, zilini çaldığı Şerafettin Kurt"tan yardım istedi.
Emrah Ilgın"ı da yanına alarak olay yerine giden Şerafettin Kurt, yaralı halde yerde yatan Veli Gönültaş da aracına taşıdı ancak ters dönen otomobilin kapılarını açmayı başaramadı. Kan kaybeden 2 yaralıyı hastaneye yetiştirmek için yola çıkan Kurt"un çocukları da durumu jandarma ve polise bildirdi.

Uyarılar sonuç vermedi

Jandarmanın kazayı haber verdiği demiryolları görevlileri, olay yerine seyir halinde olan yük treninin makinistiyle telsiz irtibatı kurmaya çalıştı. Ancak başarısız oldu. Çevredekiler de kaza yerine yaklaşan treni el fenerleriyle uyararak durdurmaya çalıştı. Karabük"e kömür taşıyan tren, yaklaşık 5 dakika sonra otomobile çarptı. Tren, otomobili yaklaşık 40 metre tünelin içinde sürükledi. Trenle tünel duvarı arasında sıkışan otomobilin sürücüsü Şaban Ilgın ile yanında bulunan arkadaşı kum ocağı işçisi Cemil Korkmaz (29) olay yerinde hayatını kaybetti.

Tren sesi geliyordu

Sıkıştığı araçtan Sivil Savunma ekiplerinin 2 saat süren çalışması sonucu çıkarılabilen Sabahattin Gönültaş ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Kazada yaralanan iki kişiyi hastaneye yetiştiren Şerafettin Kurt, kurtarma çalışmasını şöyle anlattı:
“Olay yerine gittiğimde demiryolunun kenarında bir yaralı daha vardı. Bu arada tren sesi geliyordu. Çok çabuk olmam gerekiyordu. Yaralıyı sırtladım, acele bir şekilde arabama bindirdim. Kaza yapan aracın içine bakamadım. Ters dönmüştü ve kapısı açılmıyordu. Orada gördüğüm vatandaşlara treni durdurmaları için ikazda bulundum. 2 yaralı kan kaybediyordu. Bu yüzden ben beklemeden onları hastaneye yetiştirmek için yola çıktım.”/milliyet