Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2010 yılında bir çok tarım araç ve gereçleri ile çeşitli makinaların alımı devlet tarafından desteklendi. Edinilen bilgiye göre Aydın"da bu kapsamda yaklaşık 700 çiftçi zeytin hasta makinesi alımı için müracaatta bulunurken, bunlardan yaklaşık 70"ne hibe kredi ile zeytin hasat makinesi verildi.
Çeşitli nedenlerden dolayı hibe kredi ile zeytin hasat makinesi alamayan çiftçilerin bazıları, kendi imkanları ile hasat makinesi almaya başladılar.
Aydın Ziraat Odası"nda da çiftçilere tanıtımı yapılan, zeytin, kestane, ceviz ve fındık çırpma işlemi yapan makineler zeytin hasadı öncesi yoğun ilgi görmeye başladı.
Hasat makinelerinin, işçiliği kolaylaştırdığı gibi maliyeti de düşürdüğünü belirten Aydın Ziraat Odası görevlilerinden Hüseyin Özkan, artan taleple birlikte fiyatların düştüğünü Mayıs ayında 2 bin 800 TL olan hasta makinelerinin şu anda kampanya çerçevesinde 2 bin liraya düştüğünü belirtti. Makinelerin ziraat odası kayıt zorunluluğu olmaksızın isteyen herkese satıldığı bildirildi.