Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, KKYDP Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, yapılan başvuruların Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'nca gönderilecek ödeneğe bağlı olarak değerlendirileceğini söyledi. KKYDP kapsamında makine ve ekipman desteklemeleri için Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ayrılacak olan ödeneğe göre değerlendirilme yapılacağını kaydeden Köksal, hibe desteğinden faydalanacak çiftçiler ile hibe sözleşme imzalanacağını dile getirdi.

“AMAÇ KIRSAL ALANDA GELİR DÜZEYİNİ YÜKSELTMEK”
Değerlendirmelerin ardından onaylanan projelere yüzde 50 hibe desteği verileceğini belirten Köksal, "Programın amacı, doğal kaynakların korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir” dedi.

11 ÇEŞİT MAKİNE-EKİPMAN İÇİN MÜRACAAT OLMADI”
Yapılan müracaatlarla da ilgili olarak bilgiler veren Köksal, “KKYDP Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında son müracaat tarihine kadar Aydın genelinde, toplam proje tutarı 71 milyon 033 bin 610,06 TL, hibeye esas proje tutarı 68 milyon 988 bin 871,72 TL ve hibe tutarı 34 milyon 494 bin 435,86 TL olan 30 çeşit makine-ekipmana ait 5 bin 844 adet müracaat oldu. Müracaatlardan 1814 adedi zeytin hasat makinesi, 665 adedi bahçe traktörü, 522 adedi pülverizatör, 427 adedi el traktörü,391 adedi diskli tırmık, 368 adedi süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 355 adedi sıra arası çapa makinesi ve diğer makine ve ekipmanlar olmak üzere toplam 5 bin 844 başvuru gerçekleşti. Ayrıca 11 çeşit makine-ekipman için müracaat eden olmadı” diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!