AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, pamuk hasat makinelerinin ithalatında yaşanan sıkıntının ortadan kaldırıldığını belirtti.
Ertürk, yaptığı yazılı açıklamada, pamuk üretiminde makine ithalatı yapılamadığı yönündeki sıkıntıların dile getirilmesine üzerine ziraat odaları, TARİŞ, Tarmakbir, çırçır fabrikası sahipleri, tüccarlar, borsa ve üreticilerle toplantılar düzenlediklerini, konuyu Ankara'ya taşıdıklarını ifade etti.
Ertürk, şunları kaydetti:
'Üst düzey bürokratlarımız ve sektörümüzün ileri gelenleriyle yaptığımız çapraz toplantılar, çalışmalar ve bağlantılar en nihayetinde istediğimiz gibi sonuçlandı. Pamuk için çok büyük önem arz eden pamuk hasat makinelerinin, en yaşlısı 2006 model olmak üzerine ithal edilmesine ilişkin düzenlemenin yapılmasını sağladık. Pamuk hasat makinesi ithalatında engel kalmadı'' dedi.
Ertürk, kilogram başına verdiği 42 kuruş primle hükümetin pamuğa ne kadar önem verdiğini gösterdiğini, primden faydalanmak isteyen üreticilerin 31 Mart 2011'e kadar Tarım İlçe Müdürlüklerine dosyalarını teslim etmeleri gerektiğini de kaydetti.