Avrupa Yakası'nda canlandırdığı 'Makbule' karakteriyle büyük beğeni toplayan Hasibe Eren şu sıralar çok heyecanlı. Eren, 8 Mayıs'ta 'Usta', 15 Mayıs'ta ise 'Adabımuaşeret' filmleri ile sinema izleyicisinin karşısına çıkacak.

* Şevket Çoruh ile 'Anlat İstanbul'da oynamıştınız. O dönemden sonra başka sinema filminiz olmadı değil mi?

Zeki Demirkubuz'un 'Kıskanmak' adlı filminde küçük bir rol oynadım. Ardından da 'Usta ve 'Adabımuaşeret'i çektik.

* 'Adabımuaşeret'teki rolünüzden bahsedebilir misiniz?

Fatma adlı bir lise öğretmenini oynuyorum. Öğrencilerinin ona taktığı lakap ise 'Miss Piggy'.

* Kimlerle oynuyorsunuz?

Partnerim Salih (Kalyon) Abi. Büyük zevkti kendisiyle oynamak. Gazanfer Özcan hocamızın bize yadigarı olan torunu Tarık Ündüz var. Onun dışında Yıldız Asyalı, Bora Akkaş, Ali Can Kargın, Şamil Kafkas, Yıldırım Öcek gibi isimler var. Sultana da filmin finalinde şarkı söyleyerek bizi eğlendiriyor.

TİYATRO AŞKIM VARDI

* Reklamcılık mezunusunuz. Oyunculuk yapmaya nasıl karar verdiniz peki?

Zaten tiyatro aşkıyla yanıp kavruluyordum. İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi'nde amatör olarak tiyatro yapmaya başladım. Reklamcılıktan mezun olduktan sonra bir sürü yerde çalıştım ama kendimi sanattan uzak hissettiğim için yapamayacağımı anladım. Sonra sınava girip Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünü kazandım. Şehir Tiyatrosu'na girdim. Temel olan her şeyi İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi'nde öğrendim. Sonrası ustalarla çalışarak gelişti. En son geçen yıl Yıldız Kenter ile çalışma fırsatı buldum. Oyunculukla ilgili master yapıyorum. Oynama, kavramı gelişen bir durum. Öğrenmenin sonu yok, çalışmaya devam.

YAZMAYI İSTERİM

* Tiyatro eleştirmenliği yapmayı hiç düşündünüz mü?

Eğitim aldım ama eleştirmenlik yapmayı düşünmedim. Çünkü o bambaşka bir donanım gerektiriyor. Ama yazmaktan hep hoşlandım. Evvelki seneye kadar ilgimi çeken konular ya da röportajlarla Cumhuriyet gazetesinin Pazar ekinde yazıyordum. Ama çok yoğun çalışma takvimi yazı yazmayı da engelliyor. İşlerim hafiflediği zaman yine yazmayı isterim. Editörüm de buna hâlâ sıcak bakıyor.

* Tiyatro oyununuz devam ediyor mu? Tiyatroda yeni projeleriniz var mı?

Tiyatro devam ediyor. 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' ile sezonu kapattık. En son mart ayında Kağıthane Tiyatrosu'nda oynadık. Ekimde tekrar perdeleri açıp devam edeceğiz. Bu sezon tek oyuna düştüm. Aslında 'Yeditepeli Aşk' adlı bir de öykü tiyatromuz vardı ama ne yazık ki repertuvardan kaldırıldı. Mart ayında Garajistanbul'da gerçekleştirdiğimiz Fiztgerald Kusz'un 'Dullar' adlı okuma tiyatrosunu, 'Genç Günler' kapsamında 10 Mayıs'ta tekrar oynayacağız.

ÇOK ZOR AMA ZEVKLİ

* Çok yoğunsunuz yani?

Sormayın... Sayarken bile korktum kendimden. (gülüyor) Bir de 'Bir Zamanlar Türkiye' adlı televizyon programım var. Kanal 24'te yapıyorum. 15 günde bir yayınlanıyor. E tabii çocuklarım da var... Şehir Tiyatrosu Çocuk Eğitim Birimi'nin sorumlusuyum. Orada kırk tane çocuk eğitim görüyor. Zaman zaman zor oluyor, ama hepsi çok büyük zevk benim için.

Günaydın