AYDINPOST ÖZEL-Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı ile merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören'in geçtiğimiz günlerde makam odasında tartıştığı ortaya çıktı.

Fatih ve Hasan Efendi Mahallesi muhtarlarının da bulunduğu sırada Belediye Başkan yardımcısı Uğur Alkanlı ile görüşmek üzere makamına gelen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve CHP Merkez İlçe yöneticisi Ahmet Ören, başkan yardımcısı Alkanlı'nın kendisine 'terbiyesiz' dediğini iddia etti.

Üçüncü defa ziyarete gittiğini ve Alkanlı'yı makamında beklerken sekreterinin telefonla görüşüyor biraz bekler misiniz demesi üzerine beklediğini, fakat Alkanlı'nın el kol hareketleriyle içeri almayın dediğini farkettiğini ileri sürerek, "Bize saat 13.30'da görüşmek istediği iletildi" dedi.

Bu duruma tepki gösterdiğini ileten Ahmet Ören, Uğur Alkanlı'nın makamına girerek, "Sen bizi nasıl olur da kabul etmezsin. Mahalle muhtarıyım ben" dediğini ifade etti.

Alkanlı'nın kendisini dövecekmiş gibi üzerine yürüdüğünü iddia eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer, "Ben eski Başkan İlhami Ortekin döneminde bile gece yarısında telefon açtığımda telefonlarıma cevap verilirdi. Aslında Alkanlı'ya gitmekle hata yaptım. Partimize verdiğimiz destekle sen oraya geldin. Mahalle muhtarınla iki dakikanı ayırıp görüşmeyeceksen orada işin ne? Kapıdan girdiğimde burası konuşma yapılacak yer degil. Randevunu alacaksın dedi. Ben de bunun üzerine, sen atamayla geldin ben de seçilerek geldim. Ayağa kalktı ve bana terbiyesiz, haddini bil dedi. Ben de buna istinaden terbiyesiz sensin dedim. DÖvecekmiş gibi de üzerime yürüdü. Ben de tüm bu olanlardan sonra sinirlenerek belediyeden ayrıldım" diye konuştu.

Belediye binasından ayrılırken de CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Öztürk'le karşılaştığını ve Öztürk'ün kendisini yatıştırmaya çalıştığını ifade eden Mahalle Muhtarı Ören, "Bizimle oturup konuştu, fikirlerimizi aldı. Başkanla görüşüp yardımcı olacağını söyledi. Teşekkür ederek Ahmet Öztürk'ün yanından ayrıldım" dedi.

 

ALKANLI ÖREN"İN İDDİALARINA NE DEDİ?

Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmat Ören'in iddiaları için yazılı açıklama yaptı. Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı, "20 Mayıs 2009 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi muhtarımız Sayın Ahmet Ören'le belediye binamızda makamımda gerçekleşen tatsız diyalogtan büyük üzüntü duyduğumu sizin aracılığınızla kamuoyu ile paylaşmak isterim. Cumhuriyet Mahallesi muhtarımızın zorlama ile makama gelerek 'benimle konuşmak zorundasın ve benimle konuşmayacak kim oluyorsun' şeklindeki ithamları bir mahalle muhtarına yakışmayacak, talihsiz ifadeler olarak görüyorum. Ve bu tondaki ve üsluptaki ifadeleri kabul etmem mümkün olmadığı gibi kendilerinden derhal makamı terk etmelerini istemişimdir. Kendisi de sekreterimin yardımı ile makamı terketmişlerdir. Hiç istemediğim ama benim dışında gelişen olay bundan ibarettir. Temsil edilen makam şahsıma ait bir yer değildir. Aydın halkına ait bir yerde bugüne kadar gelenler sevgiyle karşılanmış ver dertleri, temennileri dinlenmiştir. Bugünden itibaren de görev süremizin son gününe kadar aynı şekilde Aydın halkımız karşılanacak ve uğurlanacaktır" dedi.