Majesteleri ‘Gül’ gibi ağırlıyor Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül’ün bugün Kraliyet Süvari Birliği eşliğinde limuzinle saraya götürecek. Gül, bugün geçeceği güzergah Türk ve İngiliz bayraklarıyla donatıldı

KRALİÇE 2’nci Elizabeth’in davetlisi olarak önceki akşam saatlerinde Londra’ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, tarihi ’Royal Albert Hall’da konser izledi.

Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nın ’Classical Spectacular’ isimli klasik müzik konserini Kraliçe’nin locasından dinleyen Gül çiftine, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile eşi Zeynep Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Sare Davutoğlu eşlik etti. Yuvarlak mimarisi ve akustiğiyle İngiltere’deki dikkat çekici yapılar arasında yer alan Royal Albert Hall, 1871 yılında dönemin İngiltere Kraliçesi Victoria tarafından açılmıştı. Gül çifti, bugün kaldıkları otelden Prens Charles ve eşi Camilla tarafından alınarak Kraliyet Süvari Birliği eşliğinde limuzinle saraya götürecek.

Sarayda, Kraliçe Elizabeth’in yanı sıra Prens William ile Prenses Kate Middleton tarafından karşılanacak olan Gül, burada Türk eserlerinin de yer aldığı Kraliyet kolleksiyonunun bulunduğu resim galerisini gezecek. Aynı gün Cumhurbaşkanı Gül Prens William ile Prenses Kate Middleton’ın evlendiği Westminister Katedrali’ni ziyaret ederek, burada savaşta yaşamlarını yitirmiş askerlerin anıtının bulunduğu bölüme çelenk koyacak. Gül, daha sonra Başbakan David Cameron’la Başbakanlık konutunu 10 Downing Street’de bir görüşme yapacak. Kraliçe Elizabeth, Gül çifti onuruna Buckhingham Sarayı’nda bir davet verecek. Prens Charles, eşi Camilla, Prens William ve eşi Kate ile kraliyet ailesinin diğer üyelerinin de katılacağı yemekte Kraliçe Elizabeth ve Cumhurbaşkanı Gül birer konuşma yapacaklar. (vatan)