Bakanın adının kullanıldığı belirtilen açıklamada Yazıcı'nın yeğeni olmadığına da dikkat çekildi. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet için öne sürdüğü iddialardan biri daha 'fos' çıktı.
 
Bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ve AK Parti için ilginç iddialar ortaya atan, ancak hemen hemen hepsi 'karavana' çıkan Kılıçdaroğlu'nun 'bir bakan ÖSYM başkanına mail atarak yeğenini ÖSYM'ye yerleştirmek istediği' yönündeki iddiaları da doğru çıkmadı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın ÖSYM Başkanı Ali Demir'e bir mail gönderdiği iddialarını yeterince araştırmadan ortaya atan Kılıçdaroğlu'nun bu iddiası, Yazıcı'nın böyle bir mail adresinin bulunmadığının ortaya çıkmasıyla birlikte havada kaldı.
 
Yazıcı, kendisine ait olmayan bir mail adresinden mail gönderildiğini, iddia edildiği gibi ÖSYM'ye yerleştirilmek üzere bir yeğeninin de bulunmadığını belirtti. 26 Ekim 2010 tarihinde [email protected] adresinden [email protected] adresine mail gönderildiği yönündeki iddialar bakan tarafından yalanlandı. Bakan Yazıcı, 10 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak bu iletiyi kullananlar hakkıda suç duyurusunda bulundu.
 
Bakanlık'tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Öncelikle vurgulamak isteriz ki Sayın Yazıcı'ya ait veya Yazıcı tarafından kullanılan bu isimli bir e-posta adresi bulunmamaktadır.
 
Sayın Yazıcı'nın isim ve soy isminin kullanıldığı bu e-posta adresinin ve gönderilen e-mail'in kötü niyetle ve Sayın Bakanı kamuoyu önünde zor duruma düşürmek, karalamak ve belirli siyasi emellere alet etmek maksadıyla kurgulandığı/ hazırlandığı ve yukarıda belirtilen adrese gönderildiği açıktır.
 
KURGULANMIŞ PROJE
 
Ortada kurgulanmış, üzerinde çalışılmış bir 'proje' vardır, sayın Yazıcı da bu kurguya alet edilmek istenmekte, birileri bunun üzerinden siyasi amaçlar gütmektedir. Yazıcı'nın böyle bir e-mail gönderdiği, yeğeni için yerleştirme istediği yönündeki haber, yorum ve kulisler külliyen gerçek dışıdır. Sayın Bakan böyle bir talepte bulunmamıştır; herhangi bir yolla da olsa, böyle bir talepte bulunmayı dahi aklının ucundan geçirmeyecek kadar devlet işleyişini bilen bir kişidir."
 
Böyle birşey hatırlamıyorum
 
ÖSYM eski Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, geçmişte 'bir bakanın yeğeninin uygun bir yere yerleştirilmesi' için ÖSYM'ye mail attığı iddialarıyla ilgili, 'Bana böyle birşey geldiğini hatırlamıyorum. Gelmiş olsaydı da çöpe atardım' dedi. Yarımağan, konuyla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Yarımağan, 'Bana böyle birşey yüzde 100 gelmedi demiyorum ama hatırlamıyorum. 3 yıl öncesinden mi, 5 yıl öncesinden mi bahsediliyor bilmiyorum ama böyle bir olay bana gelmişse ben çöpe atmışımdır' diye konuştu. Bu konunun dışında ÖSYM'ye bu tür istekler gelip gelmediği sorusuna Yarımağan, 'Bana böyle istek neredeyse hiç gelmedi. Belki 37 yıllık görev sürem içinde bir ya da iki tane gelmiştir, onu da çöpe atmışımdır" cevabını verdi.
 
Göndereni bulun ve cezalandırın
 
Yazıcı, kendisine bu yönde bilginin ulaşması üzerine 10 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili olarak da şu açıklama yapıldı: "Sayın Bakan'ın avukatı aracılığıyla yapılan suç duyurusunda, 'Savcılığınızca yapılacak tahkikat neticesinde, bahse konu e-posta adresini kullanan gerçek bir kişinin olup olmadığı, yoksa müvekkilimin ismini kullanarak şikayete konu e-postayı gönderen şüpheli veya şüphelilerin tespitiyle Türk Ceza Kanunu'nun eylemlerine uyan maddeleri gereğince cezalandırılmalarını talep ediyoruz' denilmiştir.Yazıcı'nın, konunun takipçisi olacağının, siyasi amaçlarla kullanıldığı açık olan bu sahtekarlığı açığa çıkarmak için hukuksal bütün yolları kullanacağının bilinmesini isteriz. Kimin tarafından gönderildiği dahi bilinmeyen bir e-maili siyasi amaçları için kullananları, bundan bir rant beklentisi içinde olanları, bu sahtekarlıktan çıkar elde etmeyi umanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."
yenişafak