Altıoklar"ın Film Yönetmenleri Derneği (Film-Yön) başkanlığından küfürler eşliğinde ayrılmasına tepki olarak son dönemlerin en çok konuşulan yönetmenlerinden biri de istifasını verdi...
Yönetmen Mustafa Altıoklar"ın “Film-yön"deki tüm görevlerimden ve dernek üyeliğinden, dört yılın sonunda bir s...m olamayacağını gördüğüm için istifa ediyorum. Hak, helal vs s...mde değildir. Bu resmi bir açıklamadır. Duyurulur...” sözlerinin ardından istifa etmesine Mahsun Kırmızıgül"den tepki geldi. New York"ta Beş Minare filminin yönetmeni Kırmızıgül yazılı bir açıklama yaptı ve “Film-Yön Başkanı"nın ettiği küfürü içine sindiren ve tek kelime söyleyemeyen korkak sinemacıları kınayarak, Film-Yön"deki üyeliğimden istifa ediyorum. Edilen bu küfürü de aynen iade ediyorum” dedi.

"İade"yi kabul ettim"

Mustafa Altıoklar ise bu açıklamaya jet yanıt vererek “Muhatabım Mahsun değil. O boşuna alınmasın. Benim muhatabım Türkiye Sinema Konseyi"ne üye olanlar. Anladığım kadarıyla Mahsun kendi kendine hallenmiş. Ama Mahsun"un iadesini kabul ettim. Ben söyleyeceğimi söyledim, kimseyle polemiğe girmeye niyetim yok” diye konuştu. Ünlü yönetmen Ezel Akay ise Altıoklar"ın safında yer aldı. Akay, “Mustafa böyle bir şey söylemişse bunun bir sebebi vardır. Ama sonuçta küfür etmiş. Ya hak ediyordur yapılanlar bunu ya da haketmiyordur. Ben 3 aydır çalıştığım için dernekten koptum. Mustafa"nın neden böyle bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Sadece ne ayıp denilecek bir şey” dedi.

Medyatava