Fenerbahçe Başkan Vekili “18 kulüp anlaşırsak Aydınlar sıcak bakıyor” dediği öğrenildi. Ancak o masada tek destek Demirören’den gelmiş.

İstanbul'da önceki gün yapılan Kulüpler Birliği toplantısının yeni detaylarına BUGÜN ulaştı. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın da hazır bulunduğu toplantıda kulüp temsilcilerine ekonomik kriz uyarısı yapılmıştı. Aydınlar'ın toplantıdan ayrılmasının ardından 18 kulüp temsilcisi tekrar bir araya geldi. Bu bölümde konu, savcılık tarafından açıklanan iddianame ve Süper Lig'in geleceğiydi. Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'in çıkacak kanun sonrasında Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmesini önerdiği öğrenildi. Bu maddede "Müsabakanın sonucunu hukuka veya ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır ve cezası küme düşmektir" ifadeleri yer alıyor. 7 takımı işaret etti Özdemir'in, "İddianamede 7 takım var. Bunların hepsi küme düşerse ne olacak? Bir gerçek var ki Fenerbahçe bu ülkenin lokomotifi. Eğer 18 kulüp de birlikte hareket edip anlaşırsa zaten Federasyon BaşkanıMehmet Ali Aydınlar da buna sıcak bakıyor" diyerek dikkat çektiği ifade edildi. Bu anlarda kulüp liderleri sessiz kaldı. Sadece Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, Nihat Özdemir'in bu fikrine destek verdiği belirtildi

Avans baskısı

Başkanlar geçen yılı örnek göstererek Aydınlar'ı köşeye sıkıştırdı. TFF Başkanı, kulüpler üzerinde temliklerin kalkması için ödemeler yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Gündem oluşturan Kulüpler Birliği toplantısında, bazı temsilcilerin Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a sert çıkış yaptığı öğrenildi. Alacaklarına dair Federasyon'dan avans talep eden başkanların, geçtiğimiz sezon Mahmut Özgener'in Fenerbahçe'yi kırmadığını söylediği vurgulandı. Kulüp liderlerinin, "Toplam 51 milyon lira almaya hak kazanan Fenerbahçe'ye istediği zaman avans verilmişti. Biz bu dönem bu avanslardan mahrum kaldık. Hatta siz Federasyon olarak borçlarımız karşılığında hemen alacaklarınızı tahsil ediyorsunuz. Bu nedenle de biz kredi alabilmek için bankalara yönelmek zorunda kaldık. Bize neden avans verilmiyor" dedikleri belirtildi. Başkan Mehmet Ali Aydınlar ise bazı kulüpler üzerinde temliklerin kalkması için ödemeler verebileceğinin sinyalini verdiği de gelenhaberler arasında.

Tatili uzatamayız

Başkanların, "Ligin 2. yarı başlangıcını, transfer için 2 hafta erteleyelim" önerisini Aydınlar kabul etmedi. “Bu imkansız” dedi.

Kulüpler Birliği toplantısında temsilcilerin, Federasyon Başkanı Aydınlar'a ara tatilinenaz2hafta daha uzatılması konusunda görüş bildirdikleri de ifade edildi. Başkanların, "22 Aralık'ta ilk yarı bitiyor. 4 Ocak'ta ikinci yarı başlıyor. Ancak ara transfer döneminin başlangıcı ise 5 Ocak. Bu dönemde yapacağımız transferler zaten lig başlarken olacak. En azından ligin başlamasını 2-3 hafta ileri atalım" önerisini yaptığı belirtildi. Bunun üzerine Aydınlar'ın, "Bu sezon olağanüstü bir durumyaşıyoruz. Transfer dönemiyle ilgili FIFA'nın talimatlarına göre hareket ediyoruz. Federasyon olarak ülkemiz için bir değişiklik yapamayız. Bu imkansız" dediği ifade edildi. Bu arada 2011-12 sezonunda ara transfer 5 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında yapılıyor. 2. yarının başlama tarihi ise4Ocak. Yani transfer döneminde 6 ligmaçı oynanacak olması da dikkat çekiyor.

HABER: Orçun ÖZATEŞ-BUGÜN GAZETESİ