Anne şikayet etti taksici babanın öz kızına cinsel saldırıya teşebbüs suçundan 10 yıl 5 aya kadar hapsi istendi. Ablası ile yeğeninin de kendilerini taciz ettiğini ileri sürdükleri taksici hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Annenin şikayeti üzerine taksici baba hakkında 13 yaşındaki öz kızına cinsel saldırıya teşebbüs suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Beyoğlu'nda yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti;

Anne H.D. ile ayrı yaşadığı taksici baba Y.D.'nin 13 yaşındaki kızları H.D., içine kapandı ve derslerinde başarısız olmaya başladı. Durumu fark eden anne,sorunun ergenlik döneminden kaynaklandığını düşündü. Ancak kızını sıkıştırınca acı gerçekle karşılaştı. Küçük kız annesine, evde yalnız olduğu bir gün babasının kendisini taciz ettiğini, bağırarak karşı çıktığını anlattı. Hatta babasının mutfaktan bıçak alıp, uyurken kulağına kızgın yağ dökmekle kendisini tehdit ettiğini söyledi. Bunun üzerine anne 15 Temmuz günü polise giderek eşinden şikayetci oldu. H.D. eşinin öz kızını, ablasını, yeğenini, komşularının çocuklarını, sokaktaki kızları vaatlerde bulunarak sözle ve elle taciz etmeye çalıştığını ileri sürdü.

Anne ayrıca eşinin psikiyatrik tedaviye alınmasını da istedi. Diğeri 5 yaşında iki kızı bulunan annenin olanları akrabalarına da anlatması üzerine taksicinin ablası N.D. ile öz yeğeni C.T. de karakola giderek taciz suçlamasında bulundu. C.T., öz dayısının 10 yıl önce denize gittikleri bir yaz günü kendisini taciz ettiğini ileri sürerek, şikayet dilekçesinde "Denizde su yuttum. Karnımı ovma bağanesiyle göğüslerimi elledi. Bağırdım. Bana ters ilişkiye girmeyi teklif etti. Taksi plakasını ve evini satarak Amerika'ya gitmeyi teklif etti. 3 yıl önce de evlerine gittiğimde uyurken üzerime yattı. Boğuşma sonucu kurtuldum" iddialarına yer verdi. Abla N.D. de "14 yıl önce beni yalnızken sıkıştırdı. Kabul etmeyince ölümle tehdit etti. Şikayetçiyim" dedi.

Gözaltına alınan taksici tutuklanma istemiyle çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suçlamaları reddettiği öğrenilen Y.D. ifadesinde "Eşim evi ve ticari taksi plakasını üstüne yapmamı istedi. Bana 'şizofren hastalığın var' dedi. Hastanede tedavi olacaktım. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Ancak Adli Tıp Kurumu küçük kızın sağlığında ve algılama yeteneğinde basit tıbbi müdahaleyle gideremeyecek düzeyde bozukluk olduğu yönünde rapor hazırladı. Bunun üzerine savcılık, nöbetçi mahkeme tarafından daha önce serbest bırakılan taksicinin tutuklanması için itirazda bulundu.Savcılık Y.D. hakkında cinsel saldırıya teşebbüs suçundan 4 yıldan 10.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açarken bir üst mahkeme yakalama kararı çıkartt.

Vatan