Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, ''Basın yoluyla hakaret'' suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, son kez hakim karşısına çıktı.

Yerel bir gazetedeki köşe yazısında, ''Teşbihte hata olmasın, Çingene'ye beylik vermişler önce babasını asmış'' şeklindeki cümlesiyle Roman vatandaşlara hakaret ettiği öne sürülen Türkoğlu, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkemenin hakimi, ''Çingeneye beylik vermişler, babasını asmış'' cümlesinin halk arasında kullanılan anonim bir cümle olduğuna kanaat getirerek sanığın suç işlemede kast ve taksirinin bulunmadığı için sanığın beraatına hükmederek, duruşmayı bitirdi.

Türkoğlu, duruşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulduğunu ifade ederek, ''Bu davada hiç hak etmediğimiz iddia ve isnatlara muhatap olduk. Kastımızın olmadığının ve böyle bir suç işlemediğimizin mahkeme tarafından tescillenmesinden dolayı memnunuz. Hayatımızın hiçbir döneminde şahıs ve kurum olarak ayrımcılık, bölücülük ve ötekileştirme yapmadık. Karardan dolayı Türk Yargısına olan güvenimiz bir kez daha perçinlendi'' dedi.

Bursa Romanlar Derneği Başkanı müşteki Efkan Özçimen ise ''Yargıya güvenimiz her zaman tamdır. Bizler yıllarca bu tür cümleler yüzünden halk arasında ikinci sınıf insan muamelesi gördük. Bunun büyük acısını çektik. Kararın ardından halk arasında bu tür cümlelerin kullanılması daha da artacaktır. Bizim kişilere karşı şahsi bir husumetimiz olamaz. En azından bu cümleyi kullanan kişi ikaz edilse yeterli olurdu'' diye konuştu. (AA)