49 yaşındaki doktor Joachim S. tedavi sırasında 13 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğunu kabul etti.

Almanya'nın Amber kentinde devlet hastanesinde çalışan başhekim doktor Joachim S, mesleğini icra ederken 3 yıl içinde 13 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Sapık doktor yılda 600 kadar çocuğun tedavi için kendisine başvurduğunu da belirtti.

Yaşları 9 ile 12 arasında değişen kız çocuklarına devlet hastanesindeki muayenehanesinde cinsel tacizde bulunduğunu itiraf eden Joachim S, Amber Devlet hastanesinde 17 yıl görev yaptığını söyledi.

Sapık doktorun bilgisayarında çocuk pornosu fotoğrafları bulununca, muayenehanesine gizli kamera konuldu. Tedavi gerekçesiyle çocukların çırılçıplak soyunmasını sağladığı ve cinsel tacizde bulunduğu anlaşılınca gözaltına alındı.

Doktor Joachim S bir yıldan fazladır gözaltında tutuluyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

EŞCİNSELLİĞİN YASAK OLDUĞU ÜLKEDE BİR İLK
Homoseksüelliğin yasak olduğu ve 5 yıl hapisle cezalandırıldığı Senegal'de, eşcinsellikten yargılanan 9 kişi mahkeme kararıyla sürpriz yaşadı. Senegal'in başkenti Dakar'da Temyiz Mahkemesi, eşcinsel oldukları gerekçesiyle yargılanmakta olan 9 Senegallinin serbest bırakılmasına karar verdi. Karar, bu tür davalarda bir ilk oldu.

ON BİNLER ÇEVRE İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
Macaristan'da on binlerce kişi, çevre kirliliğine dikkati çekmek için pedal çevirdi. "22 Nisan Dünya Günü" etkinlikleri kapsamında başkent Budapeşte'de buluşan yaklaşık 50 bin bisikletli, 12 kilometrelik parkurda pedal çevirirken, kentin trafiği felç oldu. Organizatörler, bisikletli etkinliğin çevre kirliliğine dikkat çekilmesi konusunda çok başaralı olduğunu belirtti.

YERLİLERDEN İLK KÜRESEL ISINMA ZİRVESİ
Yeryüzünün yerli halklarının ilk küresel ısınma zirvesi Alaska'da başladı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Aralık ayında yapılması planlanan BM iklim konferansı öncesinde küresel ısınmadan en büyük zararı gören yerli halkların seslerini duyurmak amacıyla dün Alaska'daki Anchorage'da başlayan BM himayesindeki zirveye yerli halkların 400 kadar temsilcisinin yanı sıra 80 ülkeden gözlemci katılıyor.

Hürriyet