Bu suçlardan ceza alan sanık, eğitim köpeğini kullanarak mağduru korkuttuğu için ayrı ayrı ikişer yıl hapis cezası aldı.

Kayseri'de 2 yıl önce meydana gelen olayda mağdur kadın D.Y., kendisini alıkoyduğu, saldırıda bulunduğu, hakaret ederek bu olayda eğitim köpeğini kullanarak kendisini korkuttuğu iddiasıyla T.T. hakkında şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan şahıs, cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hüviyetinden alı koyma, hakaret, saldırıda bulunmak suçlarından Kayseri Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Karar duruşmasında iddia makamı savcı, mütalaasını vererek şahsın belirtilen suçları işlediğini ve saldırı ile alıkoymada köpeği kullanarak mağduru korkuttuğunu dile getirdi. Şahsın bu suçları dikkate alınarak cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı aleyhlerinde olan beyanları ve raporları kabul etmediklerini açıkladı. Mağdur kadının avukatı ise, savcı mütalaasına katıldıklarını ve bu doğrultuda cezalandırılmasını talep etti.


Mahkeme heyeti, kısa bir ara verdikten sonra sanık hakkında karar verdi. Mahkeme, sanığı, saldırı, Türk Ceza Kanununu 6'ıncı maddesine göre köpeği silah gibi kullanmak, olayı birden fazla gerçekleştirdiği için toplam 14 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkemedeki iyi halini dikkate alarak cezasını 12 yıl 2 ay 7 güne düşürdü. Mahkeme yine sanıkla ilgili olarak, kişiyi hüviyetinden yoksun bırakma, bu sırada köpeği silah gibi kullanarak mağduru korkutmasından dolayı 5 yıl daha hapis cezası verdi. Hakaret suçundan dolayı da ceza alan sanık, suçun tekrarı durumunda hapis ve adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.