Erdoğan, "12 Eylül halk oylaması öncesinde ittifak halinde bize muhalefet edenler, bize hakaret edenler, bizi yalan söylemekle itham edenler, tüm söylediklerini yuttular. Şu anda mahkeme kapısında sıraya girdiler. Şu anda salon dolu. Bunlar sadece bugün bize karşı değil, millete karşı da kendi tabanlarına karşı da mahçuplar. Bugün bir kez daha anlaşılmıştır ki AK Parti'nin yolu milletin yoludur" dedi.

"İyi dinleyin eşbaşkanlar"

Erdoğan, "Biz hükümet olarak terör örgütünü asla ve asla muhatap almayız. Bir terör örgütüyle de asla masaya oturmayız, bunu herkes bilsin. Daha önce de konuştum; terör örgütüyle mücadele siyasi uzantısıyla da bu kafada değil, bu anlayışla değil, oturur müzakere ederiz. Ama iraden varsa. Ortaya karar koyabileceksen. Eğer koyamayacaksan, bizim artık kaybedecek vaktimiz yok. Biz her zaman söylüyoruz muhatabımız siyasetçilerdir. Bizim muhatabımız terörle arasına mesafe koymuş, terörün vesayetinden kurtulmuş... Bu tanımımı iyi dinleyin eşbaşkanlar, terör örgütünden emir almayan, yani kendisine ait bir iradesi olan siyasetçilerdir. Biz bunu istiyoruz. Bizim muhatabımız, topluma nifak sokmaya çalışan, fitne sokmaya çalışan, toplumu kışkırtmaya, ayrıştırmaya çalışan değil, kendi ayakları üzerinde durabilen siyasetçilerdir" dedi.

"Sivas davasında sadece 7 sanık hakkındaki dava düştü"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Davası'nın son günlerde hem Türkiye'de hem dünyada "çok ciddi bir istismar konusu yapıldığını" ifade ederek, "2 Temmuz 1993, yani yaklaşık 19 yıl önce meydana gelen Sivas olaylarla ilgili olarak 131 sanık hakkında kamu davası açıldı. Bunlardan 40 sanık beraat etti, 79 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis ve süreli hapis cezalarına çarptırıldı, 5 sanık hakkında ise yargılama devam ediyor. Zaman aşımı nedeniyle sadece 7 sanık, dikkatinizi çekiyorum 131 sanıktan 7 sanık hakkında dava düştü, birincil mahkemede. Şimdi CHP ne yapıyor, sanki Sivas dosyası kapanmış gibi, bu olayın üzeri örtülmüş gibi bir hava yaratıyor" dedi.