Ankara 7. İdare Mahkemesi, YGS’deki şifre iddialarına ilişkin soruşturma yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan “bilirkişi raporu”nu istedi. Dosya memur vasıtasıyla Ankara 7. İdare Mahkemesi’ne gönderilecek.

ÖSYM şifreli soru iddiaları sonrası açılan YGS’yi iptal davasıyla ilgili olarak mahkemeye savunmasını dün vermişti. ÖSYM’nin savunmasındaki ifadeleri değerlendiren davayı açan avukat Ahmet Gürol Şağban, savunmaya karşı cevap yazısını Ankara 7. İdare Mahkemesi’ni sundu.

Şağban, ÖSYM'nin dün Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne verdiği savunmada şifre iddialarının yalanlandığını belirtmesinin ardından mahkeme, iddialarla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan “bilirkişi raporu”nu istedi. Mahkeme, konunun hassasiyeti nedeniyle söz konusu raporu memur vasıtasıyla talep ettiği belirtildi.

-MAHKEME MUTLAKA DEĞERLENDİRECEKTİR-

ÖSYM'nin savunma cevabını mahkeme heyetine sunduktan sonra gazetecilerin soruları yanıtlayan Sağban, “Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma ile bizim davamız farklı. Biz sadece şifre iddialarına dayanmadık. Burada Fen Bilimleri sınavının tekrarlanmasını istedik. Sabahleyin de arz ettik, burada mutlaka aynı adaylara aynı sorular sorulmalı, bu çiğnendi. Sorularda eşitsizlik vardı. Zor soruların başta kolay soruların sonda olduğu kitapçıklar vardı. Mahkeme, savcılıktan bilirkişi raporu istedi” dedi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in adaylara gönderdiği mektupta şifreyi doğruladığını ifade eden Şağban, “Şimdi bu itiraftan geri dönmek sorunu ne kadar çözer bunu kamuoyuna bırakıyorum. Sayın Mahkeme mutlaka bütün her şeyi değerlendirecektir. Takdir mahkemenindir. Sürecin uzamasından biz de memnun değiliz. Mahkeme de memnun değil ki tebligatı memur ile elden yapmış” değerlendirmesinde bulundu.

ANKA