İrtica ileMücadele EylemPlanı’’ davasına bakanmahkeme heyeti,Genelkurmay Başkanlığı’namüzekkere yazılarak, dava konusu “İnternetAndıcı’’ isimli belgeyle ilgili tümdokümanların gönderilmesini istedi.

İstanbul 13.Ağır CezaMahkemesi heyeti, tutuklu sanıklardan Ziya İlker Göktaş ve avukatının talepleri üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı’namüzekkere yazılarak, bilgisayarların imajlarının alındığı yönündeki beyanlar nedeniyle askeri savcılık tarafından yürütülen soruşturma sırasında alınmış imajların gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, iddiama kamının talepleriyle ilgili olarak da Genelkurmay Başkanlığı’namüzekkere yazılmasını kararlaştırarak, “İnternet Andıcı’’ isimli belgenin aslı ve bunda belirtilen eklerin tümhazırlık aşamasındaki proje, taslak çalışma gibi hamve sonraki hallerinin, bu aşamalarda yapılan yazışmaların, görevlendirmelerin, ilgili tüm belgelerin eksiksiz olarak gönderilmesini kararlaştırdı.

EKSİKSİZ GÖNDERİN

Genelkurmay Başkanlığı’nca kapatılmasına karar verildikten sonra bu sitelerin alan adlarıyla ilgili olarak herhangi bir tedbir alınıp alınmadığının, halen bu sitelerin kimler tarafından kullanıldığının bildirilmesine karar verenmahkeme, andıçta adı geçen 4 site ve bağlantılı sitelerin tamisimlerinin bildirilmesini de hükme bağladı.

BAŞBUĞ KARARI ERTELENDi

Mahkeme heyeti, sanık Ziya İlker Göktaş’ın, emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tanık olarak dinlenilmesi talebini sanıkların savunmalarının tespitinden sonra değerlendirilmesini istedi. 15 tutuklu sanığın bu hallerinin devamını karara bağlayan mahkeme, duruşmayı 19 Aralık 2011’e erteledi.