Aydın merkez Kurtuluş Mahallesi sakinleri bir apartmanın çatısında bulunan su deposu görünümlü baz istasyonunun kaldırılması için eylem yaptı.
Aydın merkez Kurtuluş Mahallesi 2011 Sokak üzerinde üç ayrı baz istasyonu bulunmasına mahalleliler yaptıkları basın açıklamasıyla büyük tepki gösterdi. Sokak üzerinde toplanan mahalleliler astıkları pankartlar ve yaptıkları tezahüratlarla büyük tepki gösterdiler. Bazı mahallelilerin daha yeni doğmuş bebekleriyle basın açıklamasına katıldığı görülürken, sık sık “Vur Vur İnlesin Bazı Savunanlar Dinlesin” tezahüratları yaptılar.
Mahalleliler adına açıklama yapan Barış Serin, kendilerin destek verenlere teşekkür ederken; “Yetkililerden baz istasyonunun kaldırılması ile ilgili yasal işlemleri gecikmeksizin yapmalarını saygı işe talep ederiz” dedi.
Serin, Amerika ve Avrupa"da baz istasyonlarının kuruluşu için katı sağlık kuralları olduğunu belerterek; “Baz istasyonlarının ev ve okul çatılarına konulamayacağı, yerleşim alanlarının dışında kurulması gerektiği belirtilmişken be yazık ki ülkemizde bu kurallar tam olarak yerleşememiştir. Baz istasyonlarının zararları 10 yıl gibi uzun vadede ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.
Serin, GSM şirketleri baz istasyonlarının sağlığa zarar vermediğini ifade ederek; “Madem zararlı değil mahallemizde neden su deposu ve benzeri biçiminde bir kamuflaja ihtiyaç duyulmuştur” ifadelerini kullandı.
“İŞİN TAKİPÇİSİYİZ”
Serin, Adliye ve Yargıtay"ın baz istasyonlarının zararlarını kabul ettiğini ve açılan davaların tamamında baz istasyonlarının kaldırılmalarına karar verdiğini kaydederek; “Bizler Kurtuluş Mahallesi sakinleri olarak kurulan bu baz istasyonu başta olmak üzere mahallemizde sağlığımıza zarar veren baz istasyonlarının kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunacağımızı, bu konuda gerektiği takdirde dava açmak da dahil olmak üzere bu işin takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye konuştu.
BEN ANNEYİM,ÇOCUKLARIMIN SAĞLIĞI İLE KİMSE OYNAYAMAZ”
2011 Sokak"ta yaşayan Berna Kara isimli vatandaş baz istasyonlarının kaldırılması için 500"e yakın imza topladıklarını açıkladı. Kara, “Ben anneyim. Çocuklarımın sağlığı ile kimse oynayamaz. Tek başıma kalsam dahi bunlarla mücadele edeceğim. Gerekirse bu iş için bütün paramı harcayacağım. Burada bu çocuğun başına bir şey gelirse bunun hesabını kimse ödeyemez” şeklinde konuştu.