Belediye meclis üyelerinin de katıldığı etkinlikte binlerce vatandaşa aşure dağıtıldı.
29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde Zafer Mahallesi Muhtarlığı"na seçilen Mustafa Saraç"ın önderliğinde bir araya gelen Zafer Mahallesi sakinleri, mahallerinde ilk kez bir aşure günü etkinliği düzenledi. Muhtarlık binası önünde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Vekili Sümran Ünal, Belediye Meclis üyesi Altan Güney, ihtiyar heyeti üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Mahalle Muhtarı Mustafa Saraç, mahalle sakinleri olarak bu etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Bu tür etkinliklerin aynı zamanda yardımlaşma ve kaynaşmayı da beraberinde getirdiğini kaydeden Saraç, göreve seçilmesinin ardından mahallelinin hem tanışması hem de kaynaşması için bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, “İslamiyet inancına göre Muharrem ayında yapılan Aşure"nin çok manidardır. Bu günde yaşanan olaylar çok önemli ve önemli bir geleneği de sürdürmek için mahalle sakinleri olarak bir araya geldik. Hz. Nuh Peygamber, tufandan kurtulduğu güne denk gelen bu günde pişirilen aşurenin, asırlardır İslam dünyasında gelenek olarak devam ediyor. İslam dinindeki bu güzel geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak amacıyla, bu etkinliği düzenledik. Bu vesile ile ülkemizin ve tüm dünyanın sıkıntılardan kurtulması en büyük temennimizdir” dedi.
Belediye Meclis üyesi Altan Güney de, belediye meclis üyesi olarak hem hizmetlerin ulaştırılması hem de sorunların yönetime ulaştırılması noktasında her zaman vatandaşların yanında olduğunu kaydederek, “Bugün siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın her alanında şefkatli, merhametli, adaletli, faziletli, iffetli ve dürüst olma ilkelerinin eksikliği gün geçtikçe daha da fazla hissediliyor. Ancak şefkatli, merhametli, adaletli, faziletli, iffetli ve dürüst olma ilkeleri Ahilik kültürünü sürdüren esnaflarımız tarafından gelecek kuşaklara aktarılıyor. Kültürümüze sahip çıkmakla, toplumdaki siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın tüm sorunlarını da çözmüş olacağız. Ben bu etkinliğe katkı sağlayan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum ve "Allah kabul etsin" diyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından mahalle sakinlerinin bir araya gelerek hazırladığı bütçe ile pişirilen aşureler, başta çarşı esnafı olmak üzere binlerce vatandaşa dağıtıldı./iha