Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık göreve geldiği 29 Mart seçimlerinden buyana geçen 7 ay içerisinde Turan, İstiklal ve Sümer olmak üzere toplam 3 mahalleye yeni muhtarlık binası ayrıca Cumhuriyet Muhtarlığına ise ek bina yaptı.
Muhtarlık binasının açılışına Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli ilçesinde bulunan 19 Mahalle Muhtarı, Nazilli Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.
Açılışta konuşan Başkan Alıcık, “Nazilli"de muhtarlıklar belediyemizin temel taşlarıdır. Mahalle ile belediye ilişkilerimizin güçlü olması sorunlarımızı en aza indirir. Amacımız Muhtarlıklarımızı iletişim ağı ile donatılmış çağdaş bir mekanizma haline getirmektir. Muhtarlıklarımıza yaptığımız hizmetler vatandaşlarımıza da hizmettir. Vatandaşlarımıza devamlı yardım eden Muhtarlarımızı rahat ettirmek vatandaşa uzanacak hizmette hız kazandıracaktır” dedi.
Kaymakam Caner Yıldız da; “Muhtarlarımızın şehir yönetimlerinde her geçen gün etkileri artmaktadır. Ancak muhtarlarımızın sadece mahallelerinin değil Nazilli"nin geleceğinde söz sahibi olmaları gerekmektedir. 22 mahalle ile 59 köy muhtarının şehir yönetimine belediye meclisindeki üyeler gibi söz sahibi olmaları en büyük hayalimdir. Ankara"daki, büyüklerimizin bir gün bunu da gerçekleştireceklerini, değerlendireceklerini sanıyorum. Mahalle Muhtarlık binamızın yapımında mahalle halkımızın imece ruhu ile yardımcı olmaları takdire şayan bir husustur. Emeği geçenler teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sümer Mahalle Muhtarı Erdoğan Dilbaz, Muhtarlık Binasına katkılarından dolayı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"a teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Sümer Mahallesi Muhtarlık Binası"nın açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.