Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde yapılan Mahalleden Konuklar ve Anılar söyleşisinde İbrahim Zeki Efendi (İbramaki) nin babasının dedesi olduğunu söyleyen Sıtkı Kutucu eski fotoğraflarını gösterdi. İbramaki’nin Kuşadası’nın meşhur üzüm helvasını gemiler ile Sivastopol’den Amerika’ya dek ihraç ettiğini büyüklerden dinlediğini belirten Kutucu kendi aile soyadlarını da üzüm helvalarının yuvarlak kutularını yaptıkları için aldıklarını vurguladı.
Adaspor’un ilk kurulduğu yıllarda Söke ve Selçuk ile maçlar yaptığını, sahildeki çayhaneleri ve peştamal giyen kadınların nasıl kıyafet devrimi ile değişmesinden memnuniyet duyduğunu anlatan Kutucu’ya daha sonra Kuşadası Belediyesi Kültür Turizm Tanıtma Komisyonu ve Belediye Meclis üyesi Murat Saraç tarafından teşekkür belgesi ve çiçek verildi.
Dinleyiciler arasında bulunan Naciye Akıncı İncesulu’nun ise İbramaki Sanat Galerisinin 1948 yılında ilk biçki dikiş öğretmeni olduğunu anlatması ve o yıllarda giysilerini diken genç Kuşadalı bayanların defile yapanların fotoğraflarını göstermesi ilgiyle karşılandı.
03.20110429232940.jpg