Kurtuluş Mahallesi 14. Sokak'ta 2002'den beri hizmet veren 7 No'lu Sağlık Ocağının Cumhuriyet Mahallesi'ne taşınacağı yönündeki söylenti üzerine, vatandaşlar sağlık ocağı önünde toplandı.
Duruma tepki gösteren mahalle halkı, sağlık ocağının başka bir mahalleye taşınması durumunda bölgedeki hasta ve yaşlı kişilerin mağdur olacağını söyledi. Mahalleli adına açıklama yapan esnaf Cavit Eskici, Sağlık Ocağının hizmet verdiği katın Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna (ASKF) ait olduğunu belirterek, sağlık ocağının hiç kira ödemeden burada hizmet verdiğini söyledi.
Sağlık ocağının mahalleden taşınmasını mantıksız bulduklarını kaydeden Cavit Eskici, bunun arkasında rant paylaşımı olduğunu iddia etti. Mahalle sakinlerinden 66 yaşındaki Semiha Ertel ise kendisinde kolesterol ve yüksek tansiyon rahatsızlıkları bulunduğunu ifade ederek, her gün bu sağlık ocağına gelerek kontrollerini yaptırdığını belirtti. Onun ve diğer tüm hastalar 7 No"lu sağlık ocağının taşınmasının son derece gereksiz olduğunu, buraya ulaşımın daha rahat olduğunu ifade ettiler.
Tepkiler üzerine Sağlık Ocağına gelen Aydın İl Sağlık Müdür Yardımcısı Faruk Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık ocağının kapatılması ya da tamamen başka yere taşınması gibi bir durumun olmadığını, bunun sadece bir söylenti olduğunu bildirdi.