Söke merkez Yenicami Mahallesi Mustafa Evkuran Sokak’ta Atlas Özel Diş Hastanesi ve Özel Hastane inşaatı arasında kalan alanda bulunan oyun parkı kısa bir süre önce Söke Belediyesi tarafından düzenlenmiş; çocuk oyuncakları ise yeni kurulmuştu.
Parkta bulunan çocuk oyun grubu Pazar günü saat 15.30 sıralarında belirsiz şahıslarca yakıldı. Olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesine rağmen, oyun grubunun büyük zarar gördüğü ve üzerinde bulunan plastik asamın komple yandı. Polis konuyla ilgili araştırma başlattı.
Söke Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, belediye imkanlarıyla vatandaşların ve çocukların hizmetine sunulan bu alanlara zarar verilmesini üzüntüyle karşıladıkları ifade edildi. Açıklamada; Söke Belediyesi tarafından kamuya hizmet için yapılan park ve oyun alanlarına zarar veren kişi yada kişilerin çevreye ve emeğe saygısız kişiler oldukları vurgulanarak, “Parka zarar veren şahıslar en büyük haksızlığı buradan faydalanan çocuklara yapmışlardır, onları kendi vicdanları ile baş başa bırakıyoruz” denildi.
Kısa süre önce montajı yapılan oyun grubunun yaklaşık 14 bin TL’ye mal edildiği öğrenildi.