İş makinelerini geri gönderen köylüler firmanın ortağı CHP Aydın Mileltvekili adayı Osman Aydın’a da tepki gösterdiler. 

Madran Dağı’nda rüzgardan elektrik üretimi santrali kurmak için çalışan ve ortakları arasında CHP Aydın 3. sıra milletvekili adayı Osman Aydın’ın da bulunduğu firmanın yetkilileri köylülerle yine karşı karşıya geldi. Aralarında yaşlıların ve kadınlarında bulunduğu köylüler 1700 metre yüksekteki Madran Dağı’nın zirvesinde karla karışık yağmurun altında yaşam alanlarına sahip çıkmak için mücadele ettiler. “RES’e karşı değiliz ancak yaşam alanlarımızda böyle bir santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz” diyerek tepkilerini dile getiren köylüler birlik olarak iş makinelerini dağdan aşağıya indirdiler.
Aydınlı bir taşeron şirketle anlaşan firmanın yetkilileri, zemin etüdü ve santral binası inşaatı çalışmaları için İbrahimkavağı köyünün zirvesindeki Madran Dağı’na bir dozer, bir sondaj makinesi ve bir karavanı zirveye çıkarınca köylülerin tepkisiyle karşılaştı. Makinelerin Madran’ın zirvesine çıktığını gören onlarca köylü santralin yapılacağı sahaya çıkarak makinelerin hemen bölgeden çıkarılmasını istedi.
Köylülerin tepkileri üzerine makineleri geri çekmeye karar veren firma çalışanları aynı zamanda jandarmayı arayarak yardım istedi. Jandarmanın olay yerine gelmesiyle cesaret alan çalışanlar geri dönüşten vazgeçip çalışmalara başlayınca tartışma yaşandı. Bunun üzerine olaya müdahale eden jandarma, taşeron şirkete izinleri olup olmadığını sordu. Firmanın yetkilisi böyle bir izin belgesi gösteremeyince de jandarma makinelerin dağdan indirilmesi talimatını verdi. Taşeron firma dağa çıkardığı tüm makineleri Çine’ye indirince olay sorun yaşanmadan sona erdi.
Köylüler firmanın temsilcilerine tepki gösterdi. Yaşanan tartışmalar jandarmanın müdahalesi ile kavgaya dönüşmeden sona erdirildi.
 
3.20110513205504.jpg