Moskova'da görülen davada 21 Şubat'tan bu yana tutuklu bulunan kızlar için savcı 3 yıl hapis cezası talep ederken, Madonna Rus liderden punkçı kızları bağışlamasını istedi.

Olimpiiski Stadyumu'nu dolduran binlerce hayranına hitap eden Madonna, "Üç kız – Maşa, Katya, Nadya ,zannediyorum cesurca bir şeyler yapmış. Onların bunun bedelini ödediğini düşünüyorum. Onların özgür kalması için dua ediyorum." dedi.

Başkent Moskova'nın en büyük katedralinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görevden ayrılması için şov yapan Pussy Riot punk grubu üyeleri Maria Alyohina, Nadejda Tolokonnikova ve Yekaterina Samutseviç'in dini değerleri aşağılamak ve holiganlıktan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

"Ben kendi düşüncelerimi açıklama hakkına sahibim. Diğer insanlar ya da hükümetle aynı düşüncelere sahip olmasam bile" ifadesini kullanan Madonna, başkalarının da benzer özgürlüklere sahip olmaları için dua ettiğini söyledi. Madonna'nın performanslarından birinde Pussy Riot grubu üyelerinden birinin maskelerine benzer giysileri denemesi dikkat çekti.

Rus lider Putin, Londra'da yaptığı değerlendirmelerde punkçı kızları eleştirmiş, ancak sert ceza almamaları gerektiğini de vurgulamıştı.

Uluslar arası kamuoyunun gündemine oturan punkçı kızlara daha önce de Sting, film direktörü Terry Gilliam, ünlü şarkıcı ve söz yazarı Peter Gabriel, ve oyuncu Danny DeVito'dan destek gelmişti.

26 kenti kapsayan uluslar arası bir turne çerçevesinde Moskova'da bulunan Madonna, 9 Ağustos'da da St. Petersburg'da sevenleri ile buluşacak.

Rusya Ortodoks Kilisesi destekçilerinden bir grubun Madonna'yı protesto etmek için Moskova'da kaldığı otelin önünde pankart açmak istediği belirtilirken, kilise Madonna'nın konserlerinin iptalini istedi. St. Petersburg konseri ile ilgili ise gelen ihbarlar da dikkate alınarak güvenlik önlemleri artırıldı.