Uluslararası madencileri buluşturan 7.Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu, 1995 yılından bu yana iki yılda bir TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü işbirliği ile düzenleniyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu kapsamında bir de sergi açıldı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen tarafından açılan serginin ardından başlayan sempozyumda Madencilik ve Endüstriyel Hammaddeler Sektöründen akademisyen, şirket ve bilim adamları 45 sözlü ve 9 poster sunumu gerçekleştirdi.
Büyük ilgi gören sempozyumda, bildirilerde endüstriyel hammaddelerin üretim ve hazırlama tekniklerindeki yeni uygulamalara ve teknolojik gelişmeye yönelik çalışmalara yer verildi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen'in açılışını yaptığı sempozyum sergisinde ise Türkiye'de üretim yapan ve endüstriyel hammadde üreticilerine teknolojik katkı koyan önemli firmalar ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Serginin açılışına Kaymakam Esen'in yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Sempozyum Başkanı
Prof.Dr.Üner İpekoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof.Dr. İlknur Cöcen, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden Sempozyum Başkanı Prof.Dr.Üner İpekoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr .Sami Aksoy, Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun katıldı.