Özel bir firmaya verilen kuvars maden ocağı izni için tepki sesleri yükselmeye başlarken; maden ocağı kararında geri adımın atılabilmesi için tüm yolların deneneceği söyleniyor.
Söke’de son dönemde meyvecilik tarımında öncü ve pilot köy olan Karacahayıt Köyü’nde faaliyet göstermek üzere özel bir şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan izin aldığını öğrenen başta köy muhtarı Ahmet Ateş ve köy sakinleri büyük şok yaşadı. Bakanlığın masa başında aldığı karara tepkili olduklarını dile getiren Köy Muhtarı Ahmet Ateş; “Bölgemizdeki maden ocağının bulunduğu köylerdeki kuvars taşımacılığının başta yolların bozulması, tozdan ürün alınamaması, bitki örtüsünün gördüğü olumsuz etkileri ve çevreye verdiği zararlar ortadayken; tarımın gelişmesi için uğraştığımız köylerde maden izni verilmesine anlam veremiyoruz” dedi.
Dünyanın tarıma yönelmişken, ülkemizde Tarım alanlarının yanı başına maden işletme izninin verilmesine anlam veremediklerini dile getiren Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş; konuyla ilgili başta Aydın Valililiği olmak üzere tüm resmi makamlara müracaat edeceklerini söyledi. Karacahayıt Köyü’ne maden ocağı işletme ruhsatının verilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Kemal Kocabaş; “Karacahayıt Köyü’nde elma fidanları yetişmeye ve ürün alımları başladı. Yeni meyve türlerinin denemeleri de yapılacak. O bölge meyve ve sebze üretimi için çok elverişli. Açılması düşünülen maden ocağının tarıma yapacağı olumsuz etkiler bakımından yetkilileri uyarıyoruz. Bu karardan geri adım atılması için hukuki yolları deneyeceğiz” diye konuştu.