Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültür Oluşumu (EBİKO) proje yarışmasına katılan Nazilli Özel Fatih Sultan Lisesi Öğrencileri dünya üçüncülüğü başarılarının ödüllerini okullarında düzenlenen bir törenle aldılar. Düzenlenen törende okul içerisinde yapılan spor turnuvalarının ödülleri de dağıtıldı.
Okul bahçesinde yapılan, tüm öğretmen ve öğrencilerin katıldığı ödül töreninde Bilişim AR-GE kategorisinde yarışan 9. sınıf öğrencilerinden Şefika Selma Silinmez ve Nesibe Acar “İnterneti kullandığımda haberim olsun” adlı projeleri ile, Eskişehir"de birincisi düzenlenen Yunus Emre Sevgi ve Barışa Çağrı Proje Olimpiyatında (YUNEPO)"da ise iki madalya birden kazandılar. İlki düzenlenen olimpiyata Esat Gülcü ve Burak Mert Çaktu “Sevgi Taksimi” adlı projeyle katıldılar. Projede yunus ermenin şiirlerini rap tarzında yorumlamak suretiyle sevgi ve barışı bu şekilde gençliğe anlatarak sevgi ve barışa katkıda bulunmayı hedeflediler. Yaptıkları şarkılara bir de klip çeken öğrenciler jüri tarafından üçüncülüğe layık görüldü. Zeynep Koran ve Berfin Karakaş isimli öğrenciler de “Son Yüzyılın Hastalığı Depresyon ve Yunus Emre Çözümü” isimli projeyle de dünya beşincisi oldular. Aynı zamanda okul içerisinde düzenlenen Özel Fatih Sultan Lisesi Futbol Turnuvası ödülleri de dağıtıldı. Sınıflar arası düzenlenen ve altı hafta süren turnuva sonucundan 10 Fen A sınıfı şampiyon oldu. Bu şampiyonluğu okul idaresi de karşılıksız bırakmadı ve öğrencilerini ödüllendirdi.
Ayrıca Street Ball turnuvasında birinci "Kuvvet Mira", ikinci "Önden Giden Atlılar", üçüncü ise "Üçlü Piriz" takımları oldu.
Ödüllerini Okul Müdürü Hüseyin Erciyas"tan alan başarılı öğrencileri arkadaşları alkışlayarak kutladı.