Ziyarete Dernek Nazilli Şube Başkanı İsmail Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ziyarette konuşan Dernek Ankara Delegesi 59 yaşındaki Haydar Duman, Kıbrıs Gazisi olduğunu belirterek; “İstiklal Savaşı ve Kore Gazileri"nin madalyaları var. Ama biz Kıbrıs Gazileri, söz verilmesine rağmen hala madalyalarımızı alamadık. Hakkımız olan madalyalarımızı istiyoruz” dedi.
Türkiye"de 10 binin üstünde Kıbrıs Gazisi"nin madalya beklediğini belirten Duman; “1974 yılında 1953"e 2 ve 3 tertip olarak Kıbrıs"a giderek vatan için savaştık. Terhis olduğumuz gün bizlere "madalya" sözü verilmişti. Aradan 36 yıl geçti. Hala gurur kaynağı olacak ve çocuklarımıza, torunlarımıza miras bırakacağımız madalyalarımızı alamadık. Milli Savunma Bakanı"nı göreve çağırıyorum. TBMM"ne vereceği bir önerge ile madalyalarımızı almamıza öncü olmalıdır. 10 binin üzerinde Kıbrıs Gazisi bugün 50"li hatta 60"lı yaşlarda bulunuyor. Biz gençlerimize, çocuklarımıza geçmişi anlatan ve yaşayan değerler olduğumuza inanıyoruz. Biz Kıbrıs"ta gururla savaştık. Canımızı vatanımız için feda etmeye gittik ve "Gazi" olarak geri döndük. Devlet büyüklerimizin bir madalyayı bizlere çok görmelerine anlam veremiyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı İsmail Bilgiç, Kaymakam Caner Yıldız"a katkılarından ve desteklerinden dolayı plaket verdi.