İZMİR'de Karşıyaka ile oynadıkları ve golsüz biten maçın ardından arkadaşları ve nişanlısıyla Alsancak'ta gezen Mersin İdmanyurdu'nun defans futbolcusu 24 yaşındaki Mustafa Aydın, emanet aldığı otomobille ağaca çarptı. Mustafa Aydın araçtan ağır yaralı olarak çıkartıldı, manken nişanlısı 21 yaşındaki Müge Bayrak ise öldü. Müge Bayrak'ın nişanlısının maçını izlemek için İstanbul'dan geldiği öğrenildi.

Kaza, bu sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Narlıdere İlçesi'ndeki İstihkam Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı önünde meydana geldi. Bank Asya 1'inci Lig takımları Karşıyaka ve Mersin İdmanyurdu takımları arasındaki dünkü maç 0- 0 sona erdi. Karşılaşmada 90 dakika stoper olarak forma giyen Mustafa Aydın, karşılaşmanın ardından kaldıkları otele gitti. Bir süre otelde dinlenen Aydın, daha sonra maç için özel olarak İstanbul'dan gelen nişanlısı, Rönesans Mankenlik Ajansı'na bağlı olarak çalışan Müge Bayrak ve bazı futbolcu arkadaşları dolaşmak için dışarı çıktı.

EMANET ARABAYLA KAZA YAPTI

Kordon'da dolaşan Mustafa Aydın, nişanlısı ve arkadaşları ardından da Alsancak'ta bir kafeteryada oturup sohbet etti. Mustafa Aydın, daha sonra nişanlısının kız arkadaşını Urla İlçesi'ndeki evine bırakmak için aynı takımda oynayan futbolcu arkadaşı Fatih Egedik'in babasına ait aracı istedi.
Urla'ya arkadaşlarını bırakan Mustafa Aydın, dönüş yolunda aşırı hızdan, yönetimindeki 35 HE 088 otomobilin direksiyonunun kontrolünü kaybetti. Yoldan çıkan araç, ağaca çarparak durdu. Ağır yaralı olarak kurtarılan Mutafa Aydın ve Müge Bayrak, kaza yerindeki ilk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Müge Bayrak, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Mustafa Aydın'ın ise beyninde ödem olduğu ayrıca vücudunun çeşitli bölgelerinde de kırıklar bulunduğu, yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin devam ettiği bildirildi.

ARKADAŞLARI AKIN ETTİ

Sabaha karşı polislerin ulaştığı Mustafa Aydın'ın ailesinin uyarısıyla da acı haberden takım kaptanı Kerem İnan ile diğer futbolcular haberdar oldu. Hemen hastaneye koşup takım arkadaşlarının sağlık durumu hakkında bilgi alah futbolcular daha sonra Mersin'e haraket etti.

Takım kaptanı Kerem İnan ile Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı hastanede kalarak Aydın'ın sağlık durumunu yakından takip etti. Arkadaşı için gözyaşı döken Kerem İnan, “Pırıl pırıl nişanlısını kaybettik, şimdi dualarımız Mustafa için. Ondan gelecek olan iyi haberi bekliyoruz” dedi.

Ali Kahramanlı ise geçen yıl devre arasında Ankaragücü'den transfer ettikleri Mustafa Aydın'ın kaza haberiyle yıkıldıklarını, maçın ardından dinlenmek amaçlı bir gezinti yaptıklarını, en azından onun yaşama tutunacağına inandıklarını söyledi.

CENAZE İSTANBUL'A GİDECEK

Nişanlısının maçını izlemek için İstanbul'dan gelen ve kazada can veren Müge Bayrak'ın, acı haberini alan yakınları ise büyük üzüntü yaşadı. Bayrak'ın cenazesinin İstanbul'a götürüleceği bildirildi. Bu arada kazanın ardından hurdaya dönen araç, otoparka çekildi. Polisin ilk belirlemesine göre aşırı hızdan kaynaklanan kazada, Mustafa Aydın'ın alkollü olup olmadığının ise kan testinden sonra belirleneceği bildirildi.
Geçen yıl bir dönem Karşıyaka'da da oynayan Mustafa Aydın, Mersin İdmanyurdu Kulübü tarafından Ankaragücü'den kiralanmıştı.

DHA