Eğitim Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile HSBC Didim şubesi arasında maaş promosyonu protokolü imzalandığını ve protokolün 5 yıllık yapıldığını söylerken banka, maaş promosyonu bedeli olarak 680 bin TL verdiğini bildirdi.
Elçi, bu protokolle ilgili eğitim çalışanlarının görüşlerini aldıklarını söylerken "Eğitim Sen promosyon süreci başlamadan önce Didim'deki tüm okullara iş yeri gezisi düzenleyerek eğitim emekçisi arkadaşların düşüncelerini almıştır. Tüm eğitim emekçileri maaşlarından kaynaklanan bu promosyonun tamamının çalışanlara ödenmesini istemiştir. Eğitim Sen Didim'deki yetkili sendika olmasından kaynaklı komisyonda yer almıştır. Eğitim Sen bu promosyonun tamamının hak sahipleri olan eğitim emekçilerine ödenmesini talep etmiştir. Hatta diğer 3 sendika temsilcisine çağrıda bulunarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile promosyonun tamamının eğitim emekçilerine ödenmesi için görüşme yapılmıştır. Ancak bütün mücadelemize ve itirazımıza rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başbakanlığın promosyonlarla ilgili genelgesinin 'Yapılan protokoller uyarınca, banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın 3'te 1'ini geçmemek üzere komisyonca
belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir' maddesine dayanarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapımı için 150 bin TL ayrılması konusunda komisyonda karar aldırmıştır" dedi.

Eğitim Sen Didim Temsilcisi Turay Elçi sözlerini şöyle sürdürdü: "Evet Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir binaya ihtiyacı var. Öğretmenlerin bir öğretmenevine ihtiyacı var. Didim'deki okulların normal öğretime geçmesi için en az 4 yeni ilköğretim okuluna ve 2 liseye ihtiyaç var. Eğitim kurumlarının araç gereç ihtiyacı var, temizlik ihtiyacı var. Spor alanlarına, atölyelere, laboratuarlara ihtiyaç var. Ancak bütün bu ihtiyaçların karşılanmasının yolu, eğitim emekçilerinin hakkı olan maaş
promosyonlarından kolaycı bir yolla kesinti yapmak değildir. Eğitimin ihtiyaçlarını karşılamanın tek yolu eğitime yeterli bütçe ayrılması ve okullara ödenek verilmesidir."