Ancak Meclis'te yasama faaliyetlerine katılamayan bu milletvekillerinin hesabına 15 Temmuz'da 123 günlük maaşları yatırılacak. Meclis çalışmalarında adları dahi okunmayan vekiller yaklaşık 45'er bin lira alacak
 
Bankamatik vekil oldular
Meclis Başkanlığı seçiminde CHP'liler Genel Kurul'da oylama bitene kadar oturdu ve sohbet etti.
 
CHP ve BDP milletvekilleri tutuklu bulunan vekiller yüzünden Meclis'te yemin etmedi. CHP ve BDP milletvekilleri, yemin etmemelerinden dolayı Meclis'teki yasama faaliyetlerine katılamıyorlar.
 
Meclis, 4 Temmuz tarihinde yemin töreni ile yeni dönem çalışmalarına başladı. Ancak CHP ve BDP'liler tutuklu milletvekillerini bahane ederek, yemin etmedi. CHP ve BDP milletvekilleri yemin etmedikleri için Meclis'teki yasama faaliyetlerine katılmıyorlar. CHP ve BDP milletvekilleri yasama faaliyetlerine katılma hakkı elde edememelerine rağmen 15 Temmuz'da maaş alacaklar. Önceki gün yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP ve BDP milletvekillerinin ismi okunmadı. Genel seçimler 12 Haziran'da yapıldı ve bu seçimde milletvekili seçilenlerin vekilliği bu tarihten itibaren başladı. Milletvekilli seçilenlerin maaşları da bu tarihten itibaren başlıyor. Milletvekilleri aylık 10 bin 600 lira maaş alıyor. Memur maaşlarına temmuz ayında yüzde 4 zam yapılacağı için bu miktar 11 bin liranın üzerine çıkacak.
 
43 BİN 600 LİRA ALACAKLAR
 
Daha önce de milletvekili olanlar 15 Temmuz tarihine kadar maaş almışlardı. Ancak yeni Meclis'e gelmeyi başaran milletvekilleri ise 123 günlük maaş alacaklar. Milletvekili maaşları üç ayda bir hesaplarına peşin olarak yatırılıyor. Daha önce de milletvekili olanlar 3 aylık maaşı 15 Temmuz'da alırken, yeni milletvekilleri ise maaşları 12 Haziran tarihlerinden başlayacak. Bu sayede yeni milletvekilleri 123 günlük maaş alacaklar. Yeni milletvekillerin hesaplarına 43 bin 400 bin lira para yatırılacak. Eski vekillerin hesaplarına ise 33 bin lira yatırılacak.
 
KAYIT YAPTIRMAYANLARIN MAAŞLARI YATIRILMAYACAK
 
CHP milletvekilleri Meclis'te kayıt yaptıkları halde yemin etmezlerken, şu ana kadar BDP'li milletvekilleri Meclis'e kayıt yaptırmadı. CHP milletvekilleri kayıt yaptırdıkları ve hesap numaralarını Meclis'e bildirdikleri için onların hesaplarına maaş yatırılacak. Ancak BDP'li milletvekilleri kayıt yaptırmadıkları ve hesap numaralarını bildirmedikleri için onların hesaplarına maaş yatırılmayacak. 23. Dönemde de milletvekili olanların hesaplarına yeni kayıt döneminde kayıt yaptırmadıkları halde eski bilgileri bulunduğu için bu hesaba para yatırılacak. Kayıt yaptırmayanların ise hakkı baki kalmak kaydıyla maaşları yatırılmayacak. Bu vekiller kayıt yaptırdıktan sonra hesaplarına bu paralar yatırılacak.
 
yenişafak