Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri"nde, Çek futbolcu Tomas Sivok ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, gruptaki tablonun çok net olduğunu belirterek, "Kazanmaktan başka çaremizin olmadığı bir tabloyla karşı karşıyayız.

Kazanmamızın Beşiktaş"a manevi ve maddi kazançları olacaktır. Ayrıca yolumuza UEFA Avrupa Ligi"nde devam etme fırsatı yakalayacağız" dedi.

CSKA Moskova ile kolay bir maç oynamayacaklarının altını çizen deneyimli teknik adam, "Ama Beşiktaş, ne denli zorlu maçlar olursa olsun, üstesinden geleceğini her zaman ortaya koymuştur" diye konuştu.

"PUANIMIZI 7"YE ÇIKARIP..."

Denizli, Şampiyonlar Ligi başlarken, 7-8 puanın bir üst tura çıkaracağını söylediğini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Şampiyonlar Ligi başlarken burada yaptığımız konuşmalarda, bizi hangi şartlarda, kaç puanın üst tura çıkaracağının muhasebesini yapmıştık. Şu an 7 puan hem Şampiyonlar Ligi"ne, hem de UEFA Avrupa Ligi"ne yetebilecek bir tabloyu ortaya çıkardı. Böyle bir tabloda dezavantajlı duruma düşüyoruz. Bizim için önemli olan, yarın puanımızı 7"ye çıkarmak ve önümüzde oluşan tabloyu beklemek."

"FUTBOLCULARIM MAÇIN ÖNEMİNİN FARKINDA"

Mustafa Denizli, futbolcularının yarınki CSKA Moskova maçının öneminin farkında olduklarını söyledi.

"Bütün takım yarın akşam Beşiktaş"ın buradan çıkması için her şeyini mutlaka ortaya koyacaktır" diyen Denizli, teknik ekip olarak kendilerinin de oyun içindeki gelişmeleri takip edip, sağlıklı kararlarla galibiyete ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

"HAKEM SEÇİMİ BİZİM LEHİMİZE DEĞİL"

Fransa ile İrlanda arasında oynanan Dünya Kupası grup eleme maçında verdiği hatalı karar nedeniyle büyük eleştiriler alan İsveçli hakem Martin Hansson"un Beşiktaş-CSKA Moskova maçına atanmasına da değinen Denizli, bu atamanın kendi lehlerine olmadığını söyledi.

Bu hakemin Beşiktaş"ın lehine olduğunu düşünenler bulunduğunu anlatan Denizli, şöyle devam etti: "Yarınki maçın ilgi çekici konularından biri de maçın hakemi. Bu hakemin Beşiktaş"ın lehine bir seçim olduğunu düşünenler var. Ben kesinlikle aynı düşüncede değilim. İnsan psikolojisi hep hafızada belirli çağrışımlar uyandırabilir. Bu hakemin yaptığı hayati hata, ev sahibi takımın lehine olmuştur.

Şu andaki ağırlıklı düşüncesi, yapılacak hatanın ev sahibine olmamasını çağrıştırır ki oyun içinde karşılaşacağımız sorun budur. Eğer o maçta İrlanda lehine düdük çalmış olsaydı bu kadar tedirgin olmazdık. Hakemin, Beşiktaş"ın lehine olduğunu düşünenlerin sağlıklı düşünmediklerini söylüyorum."

"MANCHESTER KAZANAMAZ"

CSKA Moskova"yı yenmelerinin, UEFA Avrupa Ligi"ne kalmalarına yeterli olmayacağının, diğer maçın sonucunun da etkili olacağının belirtilmesi üzerine Denizli, "Manchester United"ın, Wolfsburg karşısında kazanamayacağını düşünüyorum. Arzu ettiğimiz düşünce de bu. Manchester"ın nasıl bir takım olduğunu biliyoruz, ama kazanamayacağını sanıyorum" şeklinde konuştu.

"GOL ATMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Şampiyonlar Ligi"nde, İstanbul"da bu sezon henüz gol atamadıkları hatırlatılıp, bunun bir baskı oluşturup oluşturmayacağının sorulması üzerine Denizli, "Baskı unsuru oluşturmaz. Eğer bu takım rakiplerine dış sahada gol atıyorsa, içerde de atabilir. Geriye dönüp tüm maçlara baktığımızda, İstanbul"daki Wolfsburg maçı hariç, her maçta pozisyon ürettik. Öyle bir düşüncenin olumsuzluk yaratacağını sanmıyorum. Gol atmak için her şeyi yapacağız.

CSKA Moskova"nın önünde hem Şampiyonlar Ligi, hem UEFA ligi hedefi var. Bizim ise tek hedefimiz var, o da UEFA Avrupa Ligi" ifadelerini kullandı.

"MOSKOVA"DA PUAN ALABİLİRDİK"

"Geriye dönüp baktığınızda en çok hangi maça üzüldünüz" sorusuna Denizli, "Moskova"dan puan alabilirdik, Wolfsburg"dan galip dönebilirdik, buradaki Manchester maçından da puan alabilirdik, ama geriye dönük üzüntüler bize fayda sağlamaz. Ümit ediyorum ki yarın kazanırız" diye yanıt verdi.

"NİHAT EN BÜYÜK GÜVENCELERİMDEN BİRİDİR"

Mustafa Denizli, Diyarbakırspor ile yapılan lig maçında taraftarlarca ıslıklanan Nihat Kahveci ile ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı: "Nihat, bu camiada futbola başlamış, büyük emekler vermiş, yurt dışında camiayı temsil etmiş bir futbolcu. Yaşadığı baskıları tahmin edebiliyorum.

Nihat"ın ne kadar iyi bir futbolcu ve golcü olduğunu biliyorum. Bazen talihsiz dönemler yaşanabilir. Nihat, kalitesinden, düzgün kişiliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Nihat"tan umudumu kesmem söz konusu değildir. Nihat benim en büyük güvencelerimden biridir." Bağırsak enfeksiyonu nedeniyle dün antrenmana çıkamayan Ferrrari"ye de değinen Denizli, "Ferrari bugün antrenmana çıkacak. Umut ediyorum ki çok fazla hasar görmemiş olsun. Bugün antrenmandan sonra son durumu belli olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

SIVOK: "KAZANACAĞIZ"

Beşiktaş"ın Çek futbolcusu Tomas Sivok ise takımın üzerinde bir baskı olmadığını kaydederek, "Yarın Manchester United puan kaybedecek, biz de kazanıp UEFA Avrupa Ligi"ne gideceğiz" dedi.

Hakem seçiminin kendileri için olumsuz bir etkisi olmayacağını savunan Sivok, siyah-beyazlı taraftarlara çağrıda bulunarak, "Taraftarlarımız çok coşkulu ve bizi iyi destekliyor. Geçen sene iki kupa kazanmamızda en büyük etken onlardı. Yarın bizi sonuna kadar desteklemelerini bekliyoruz. Gol geç gelebilir, ama son dakikaya kadar bizi desteklesinler, biz kazanmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Takımın bu sezon az gol yemesiyle ilgili bir soruyu Çek futbolcu, "Takımın az gol yemesi sadece savunmaya değil, tüm takıma bağlıdır. Gol atmak nasıl sadece bir futbolcunun başarısı değilse, gol yememek de tüm takımın mücadelesiyle ortaya çıkar" diye yanıtladı./milliyet