İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Okul Müdürü Ali Çomruk ve Ailesi ile Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’u ziyaret eden Ozan, öğrenci arkadaşlarına başarısının sırlarını paylaştı.

Eğitimci bir ailede yetişen Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Nesibe Hatun Ozan, ek puanla elde ettiği MF-2 puan türünde Türkiye 6.’lığının şokunu yeni atlattığını belirtti. İlk günlerde bu başarıyı elde ettiğine inanamadığını söyleyen Ozan, başarısında ailesinin büyük rol oynadığını söyledi. Babası Avni Ozan’ın Atça Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak İlköğretim Okulu Müdürü olduğunu ve annesi Figen Ozan’ın Nazilli Aydoğdu Adnan Menderes İlköğretim Okulu’nda Sınıf Öğretmeni olduğunu belirten Nesibe Hatun Ozan kardeşi Tayyip İbrahim’in de Nazilli Aydınlık 2012 Matematik Olimpiyatı (AYMATO) şampiyonu olduğunu belirtti.

Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Türkiye 6.’sı Nesibe Hatun Ozan; “Ortaöğretim başarısı için 7 yıldır hazırlıklarımı Körfez dershanesinde yapıyorum. Bu süreç içerisinde Okulumun ve Dershanemin yardımları çok fazla oldu. Aslında başarıyı yakalamamda ‘Ne için Çalışmalıyım’ ve ‘Ne iş yapmalıyım’ oldu. Uzun zamandır doktor olmak istediğimi düşünerek hazırlandım tabii ki bunu parası için değil. Gerçekten esaslı çalışan bu işi Allah rızası için yapan başarılı bir doktor olmak için yaptım. Güzel de bir başarı elde ettim. Bu süreçte gerek ailem, gerek öğretmenlerim gerekse arkadaşlarımın büyük destekleri oldu hepsine teşekkür ediyorum. Aslında başarı için aşırı değil ama düzenli çalışmak lazım. En önemlisi hedef koymak. Bunun yanı sıra televizyonla aram olmadığı için izlemedim, ayrıca internete son 2 yıldır doğru dürüst girmedim. Öte yandan cep telefonum devamlı açıktı ama bağımlısı değilim sadece aramam gerektiğinde kullandım. Herkesin mutlaka bir çalışma sistemi vardır ama en önemlisi ne için çalıştığındır yani hedefindir” dedi.

NAZİLLİ BAŞARISINI ARTIRIYOR

Nazilli’nin yılbaşından beri her zaman sportif ve eğitim alanında başarılarıyla isminden söz ettirdiğini ifade eden Kaymakam Mehmet Okur, “Büyük bir mutluluk ve memnuniyet içerisinde sportif ve eğitimde başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmekten mutluluk duyuyoruz. Yılbaşından itibaren onlarca gencimize hediyeler ve başarı belgeleri takdim ettik. Bu ilçe olarak bizim ne kadar başarılı olduğumuzu göstermektedir. Nazilli, eğitimde başarısını her geçen yıl artırarak geliştiriyor. Geçtiğimiz Türkiye 14.’sü olan ve Aydın il birincisi olan bir öğrencimiz varken, bu bireysel başarımız artarak Türkiye 6.’sı çıkardık. Bu Nazilli için güzel bir başarı. Başarıya ulaşan ve dereceler elde eden öğrencilerimizden çok şeyler bekliyoruz. Nazilli Anadolu Öğretmen Lisemiz gerçekten büyük başarılara imza atıyor. İnşallah Fen Lisemizde mezun vermeye başladığında bu başarımızı daha da artıracağız. Bütün öğrencilerimize tekrar başarılar diliyor, yeni hayatlarının kendilerine mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI

LYS sınavında ilk 10, 500, Bin ve 10 bin’de 50’ye yakın öğrencisinin büyük bir başarı göstererek sıralamalara girdiğini ifade eden Okul Müdürü Ali Çomruk; “88 mezun verdiğimiz 2011-2012 eğitim-öğretim yılımızda bütün öğrencilerimizin büyük bir başarı göstermesinden dolayı çok mutluyuz. Nesibe öğrencimiz, bu yıl bütün sınavlarda güzel başarılar elde ediyordu ve YGS de de ilk 1000 içerisine girerek bizleri umutlandırmıştı. Bu başarıya çalışarak ulaştığı içim mutluyuz. Okul öğretmenleri ve idarecileri olarak elimizden gelen desteği kendilerimize sunabilmiş olduğumuzu görmek güzel bir duygu. Bu yıl bütün öğrencilerimizin istedikleri yeri tercih edebileceği için mutluyuz” dedi.

TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEK

Nazilli’nin eğitimde hem bireysel hem de genel olarak başarı grafiğinin yükseldiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise; “2011-2012 eğitim-öğretim yılında SBS ve LYS’de ilçe genelinde güzel başarılara imza attığımız için mutluyuz. Hem bireysel hem de genel başarı oranımız önceki yıllara oranla büyük bir artış gösterdi. Bu başarıda büyük rol oynayan eğitimci arkadaşlarımı öncelikle kutluyorum. SBS ve LYS’de derece yapan öğrencilerimize de yeni hayatlarında ve okul hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi. Ziyarette Kaymakam Okur’a Tıp Fakültesini tercih edeceğini fakat hangi üniversiteyi tercih edeceğine karar vermediğini söyleyen Türkiye 6.’sı Nesibe Hatun Ozan, kararını önümüzdeki günlerde vereceğini belirtti. Kaymakam Okur, ziyarette Ozan’ın ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ederken, başarısından dolayı Nesibe Hatun Ozan’a ise Laptop hediye etti.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png