Birçok Üniversite Menekşe Okyay'a ulaşarak, cazip teklifler sundu. Ancak teklifleri kabul etmeyen Menekşe, "Gözleri görmeyen ve tedavi gören annemi bırakıp gidemem. Balıkesir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne girmek istiyorum. Bu kararım kesindir ve kesinlikle vazgeçmeyi düşünmüyorum" dedi. Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği (BÜMED) yönetiminde görev yapan, Tchibo Finans Direktörü Umut Şenol, Menekşe'ye çağrı yaptı. Şenol, Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etmesi halinde, Menekşe'ye destek olup, burs olanağı yaratabileceklerini söyledi. 
 
Boğaziçi dışında diğer üniversitelerden de teklifler geldiğini açıklayan Menekşe Okyay, "Çanakkale Üniversitesi, TOBB, Süleyman Şah, Koç, ODTÜ, Fatih üniversitelerinden de cazip teklifler geldi. Bazı üniversitelerde ilçe Milli Eğitim müdürlüğü ile temasa geçmiş. Hepsine teşekkür ediyorum. Ancak bu teklifleri kabul edemem. Gözleri görmeyen ve tedavi gören annemi bırakıp gidemem. Balıkesir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne girmek istiyorum. Bu kararım kesindir ve kesinlikle vazgeçmeyi düşünmüyorum" dedi. 
 
Savaştepe Kaymakamı Mustafa Çakır da "Kardeşimiz Balıkesir'de Necatibey Eğitim Fakültesi'nde öğrenimini sürdürmek istiyor. Annesinden ayrılmak istemiyor" diye konuştu. 
 
BAÇEV VE TEV BURS VERECEK 
Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV) Başkanı Behiç İstanbulluoğlu, Menekşe Okyay'ın başarısıyla gururlandıklarını, genç kızı ve ailesiyle görüştüklerini, Üniversite eğitiminde vakıf olarak Menekşe'ye burs vereceklerini söyledi. Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) da Menekşe Okyay'a burs vermek için genel merkez düzeyinde devreye girdiği öğrenildi. Balıkesir'de 180 başarılı öğrenciye burs veren Tev'in Menekşe için de burs vermeyi planladığı ve öncelikle okulunun belli olmasını beklediği kaydedildi. 
 
Ayrıca, Savaştepe Kaymakamlığı, Menekşe Okyay adına yeni bir hesap açtırdı. Ancak banka ve hesap numarasının basına ve kamuoyuna açıklanmayacağı bildirildi. Kaymakam Mustafa Çakır, "Yardım yapmak isteyenler Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Koyuncu ile görüşerek, yardımlarını yapabilecek" dedi. Burs vermek, yardımcı olmak, bilgi almak isteyenler Koyuncu'ya 0 266 552 14 75 ve 0 505 588 46 46 no'lu telefonlardan ulaşabilecek.