Emekli öğretmen Osman ve Naciye Okyay çiftinin tek çocuğu olan Menekşe Okyay, ailesinin sağlık ve maddi sorunları nedeniyle dershaneye bile gidemedi. Menekşe, sınav sonucunu da dershaneye gitmediği için geç öğrendi. Menekşe, "Üniversite sınavlarına hazırlanırken hiç kitap alamadım. Daha önce üniversite sınavına girmiş olan akrabalarımızın ve komşularımızın kitaplarıyla sınavlara çalıştım. Bu başarıyı aileme, okuldaki öğretmenlerime, planlı ve programlı çalışmaya borçluyum" dedi.
 
'EĞİTİMİM İÇİN BURS GEREKLİ' 
Sınav sonucuna bilgisayarı olmadığı için dersanede baktığını belirten Menekşe Okyay, "Bilgisayarım olmadığı için sonuçlara bile internet kafede baktım. Annemin rahatsızlığı nedeniyle öğrenimime sadece ailemin yanında devam edebilirim. Çünkü anneme bakmam lazım. Bu nedenle Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü yazacağım. Eğitimime devam etmem için de mutlaka burs bulmam gerekiyor. Eğer burs alamazsam, tüm hayallerim suya düşecek" diye konuştu.
 
4 AYDIR KİRAYI ÖDEYEMİYORLAR
Şeker hastası olan anne Naciye Okyay’ın sağlığının bozulması ve tedavi giderleri sonucu maddi açıdan zor günler geçiren Okyay ailesinin dört aydan bu yana oturdukları evin kirasını veremediği öğrenildi. Anne Naciye Okyay’ın bir gözünün görmediği ve tedavisine devam edildiği açıklandı.
 
DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR SÖZÜ VERDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Koyuncu, başarılı öğrenciye sahip çıktı ve diz üstü bilgisayar sözü verdi. Menekşe’yi ve ailesini kutlayan Koyuncu, "Menekşe’nin bundan sonraki yaşamında hep yanında olacağız. Üniversitede okuması ve meslek sahibi olması için destek vereceğiz" dedi. Kaymakamlığın da Menekşe’yi törenle ödüllendireceği öğrenildi.