LYS-2 Fen Bilimleri sınavı dün gerçekleşti. Geçen hafta yapılan Matematik- Geometri sınav sorularının zorlayıcı olması adaylar için Fen Bilimleri sınavının önemini daha da artırdı. Fen Bilimleri sınavında yer alan soruların okul müfredatına uygun olması ile birlikte zorlayıcı olduğu görüldü. MF puan türünden tercih yapacak öğrencilerin Fen Bilimleri sınavı ile birlikte sınav maratonu sona erdi. Bugün LYS-3 puan türü ile sınava girecek olan adaylar Türk Dili ve Edebiyatı ile birlikte coğrafya sorularından sınava girecekler. 120 dakikalık sınav süresince 80 soruyu cevaplandıracaklar. Fen bilimler sınavını değerlendiren Uğur Dershanesi öğretmenlerin görüşleri şöyle: 

SÜRPRİZ SORU YOK 
Uğur Hazırlık Kimya Bölüm Başkanı Bedrettin Boyacıgil: 
Sınava giren öğrencilerin ifadelerine göre sınavda müfredat dışı soru bulunmamaktadır. Soruların konu dağılımı, geçen yıllarda olduğu gibi dengelidir. 
Uğur Hazırlık Fizik Bölüm Başkanı Ergun Bulşu: Sorulardaki konu kapsamı, geçen yılki sınava paralellik göstermekle birlikte, matematiksel işlemler biraz daha öne çıkmıştır. Öğrencilerimiz, fizik testinin geçen yıla göre daha zor olduğunu ifade etmiştir. 

SORULAR DAHA ZORDU 
Uğur Hazırlık Biyoloji Bölüm Başkanı A. Mete Kizir: 
2014 LYS-2 Fen Bilimleri sınavının sorularında hatalı, yanlış ve müfredat dışı herhangi bir sorun olmadı. Geçmiş yıllara göre soruların, bu yıl daha zorlayıcı, detaylı ve ayırt edici sorular olduğunu söyleyebiliriz. 
Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil: Öğrenciler bundan sonraki süreçte, sınav açıklanana kadar dinlenmeli, sınavın açıklanmasıyla birlikte başlayacak olan tercih dönemine ise hazırlık yapmalılar. Tercih edilecek bölümler, meslek araştırmaları ve tercih listesine karar verme aşamasında bu süreci iyi değerlendirmeliler. 

SIRA LYS 3'TE
Türkiye genelindeki 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılan LYS-2'de 388 bin 361 aday yarıştı. Saat 10.00'da başlayan sınavda adaylara fizik, kimya ve biyoloji derslerinden 30'ar soru yöneltildi. Her test için 45'er dakika süre verilen sınav saat 12.15'te tamamlandı. Toplam 946 bin 244 adayın başvuru yaptığı LYS'lerin son oturumu olan LYS-3 (edebiyat-coğrafya-1) ise bugün yapılacak.