İstanbul Küçükçekmece'de bir ay önce iki kişinin düşerek yaralandığı Discovery (Keşif) isimli eğlence aracı, önceki gün bu defa bir genç kızın ölümüne neden oldu. Pazar günü Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 18 yaşındaki Hatice Ataman, sınavın ardından stres atmak için teyzesinin kızı Seda Afşit (23) ve arkadaşları Sevim Türe (22) ile kardeşi Zeynep Türe (17) ile birlikte Küçükçekmece göl kıyısındaki Kavaklı Lunapark'a gitti. Dört arkadaş Discovery isimli eğlence aracı için üçer liralık dört bilet aldı. 
 
BİNMEKTEN KORKTU 
Ataman ve Türe kardeşler cihaza bindi, ancak Afşit son anda vazgeçti. Ataman ve Türe kardeşler tek parça halindeki emniyet kafesini kapattı. Cihaz çalışmaya başladıktan sonra Ataman ve Türe kardeşler kafesin kilidinin kapanmadığını farkederek, Afşit'e "Kemerlerimiz takılmadı. Durdurun" diye bağırdı. Afşit görevliye cihazı durdurması için seslendi. Ancak, cihaz 30 metre yüksekteyken kemeri takılmayan Ataman aşağı düştü. Türe kardeşler ise son anda demir parmaklıklara tutunarak düşmekten kurtuldu. Kanlar içinde kalan genç kız, ambulansla kaldırıldığı Sefaköy Özel Doğan Hastanesi'ndeki tüm müdahalelere rağmen öldü. 
 
İÇİM YANIYOR 
Babalar Günü'nde kızını kaybeden baba Halit Ataman, "Kızımın sınavı başarılı geçmişti. Çok mutluydu. Lunaparka gitmek için izin istedi. Ben de verdim. Sonra bana kızımın öldüğü haberi geldi. İçim yanıyor. Başka çocuklar yanmasın" dedi. Kızının avukat ya da savcı olmak istediğini ifade eden baba, "Lunapark hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Daha önce de birkaç kişi düşmüş. Lunapark yetkilileri bu olaydan sonra araçta kullandıkları cihazı değiştirdiklerini söyledi" diye konuştu. Lunapark yetkilileriyle görüştüğünü belirten amca Mehmet Ataman ise, "Yetkililer Emniyet kemeri takılı olmadığı zaman cihazın çalışmaması gerektiğini, bir ihmal varsa, işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Biz de bu işin peşini bırakmayacağız. Bilirkişi heyeti giderek inceleme yapacakmış" dedi. Genç kız, Esenler Hazreti Ömer Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Edirnekapı'da toprağa verildi. Acılı anne Fatma Ataman, "Melek yüzlüm beni bırakıp nereye gittin" diye gözyaşı döktü. 
 
Sabıkalı oyuncak
Küçükçekmece'deki Kavaklı Lunaparkı'nda salıncak gibi sallanma ve kendi etrafında dönme özelliği bulunan lunapark aleti Discovery'den 20 Mayıs'ta da emniyet kilidi açılan Bilun K.(17) ve Aykut G.(17) düşerek yaralanmışlardı. Lunapark yetkililerinin bu kazanın ardından Discovery isimli oyun konsolunu değiştirdikleri ve yeni bir konsol aldıklarını iddia ettiler. Yine Kağıthane'deki bir lunaparkta 06 Aralık 2008'de benzer bir kaza meydana gelmiş, 14 yaşındaki Yeşim Karabulut hareket halindeki eğlence aracından düşerek ağır yaralanmıştı. (sabah)