Alev topuna dönen yatı söndürmek için orman yangın söndürme helikopterleri havadan ve sahil güvenlik botu da denizden su sıktı. Ancak yat alev alev yanmaya devam ediyor.

Marmaris'in Yalancıboğaz mevkisinde 50 metre uzunluğundaki bir ahşap yatta, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 yangın söndürme helikopteri ve vatandaşlar müdahale ediyor.

Yangın çıkan teknenin Cennet Adası'ndaki ormanlık alana yaklaşık 50 metre, bölgedeki bir marinaya ise yaklaşık 200 metre mesafede olması nedeniyle orman ekipleri, yangının rüzgarın etkisiyle ormanlık alana ve marinada demirli bulunan yatlara sıçramasını önlemek için yoğun çaba harcıyor.

Cennet Adası'ndaki ormanlık alanda ve marinanın çevresinde arazözler hazır bekletiliyor. Bu arada, yangın çıkan teknede kaç kişi bulunduğu ise henüz öğrenilemedi.

GÜNLÜĞÜ 12 BİN EURO

Yelkenli tekne olan Prenses Zeynep yatının Tuzla Tersanesi'nde yapıldığı öğrenildi. 10 kabini ve 24 yolcu kapasitesi olan yatın günlük kiralama bedeli ise 12 bin euro./hürriyet