Operasyon kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İskele Mahallesi'nde bir villada uyuşturucu imalatı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan takip sonucunda lüks villaya baskın düzenlendi.

 

Villada yapılan aramada, özel ışık, ısı ve havalandırma sistemleri (vantilatörü, baca sistemi, ayarlı klima, ağ düzeneği), ısı ayarlamakta kullanılan termometre, tohumlar, hormon ilaçları ile alüminyum kaplı fermuarlı özel bez elbise dolapları içerisinde oluşturulmuş iki serada 29 kök hint keneviri bitkisi, bir adet hassas terazi, bir adet esrar öğütme aparatı, 19 gram kubar esrar maddesi, bir adet esrarlı sigara ve 3 gram toz esrar ele geçirildi.

ZEHİRLİ MANTAR

Ayrıca operasyonda Türkiye'de çok ender olarak görülen ve yiyen kişilerde halüsinasyonlar gördüren, zehirli mantar türü olan ve Sihirli Mantar olarak bilinen Magic Mashroom bulundu. Kuru halde 25 adet ve buzlukta yaş halde 8 adet Magic Mashroom Mantarı'na incelenmek üzere el konuldu. Olayla ilgili olarak, Datça'da telefon bayiliği yaptığı öğrenilen ve lüks villayı kiraladığı tespit edilen M.Ş.Ü. (31) ile M.A. (42) polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Ş.Ü. tutuklanırken, M.A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.