İstanbul'da görevli kadın emniyet amiri, lüks hediyeler ve para karşılığında zengin işadamlarıyla ilişkiye girdiği, devre arkadaşı bir başka kadın polis de bu suçu bildirmediği iddialarıyla açığa alındı. Uyuşturucunun da karıştığı iddialara ilişkin toplam 13 kişiye dava açıldı. Soruşturma fezlekesine göre; bir ilçede Çocuk Büro Amirliği'nde görevli kadın emniyet amiri Y.E., lüks yaşama düşkündü ve zengin işadamlarıyla arkadaşlık etmeye başladı. Y.E. saat, cep telefonu gibi hediyeler aldı. İşadamı H.Ö., otomobil hediye etti. S.S. isimli kuyumcu ile Y.H. adlı bir kişi cinsel ilişkiye girmesi için zengin işadamları ayarladı. Y.E., bir süre sonra liderliğini Y.Ç. ve A.U.'nun yaptığı çetenin Bahçelievler'deki kumarhanesine dadandı. Burada uyuşturucu kullanan kadın polisin tuzağa düşmesi gecikmedi. Çete üyeleri M.K. ile E.Ç., emniyet amiri Y.E. ve başka bir kadınla birlikte grup seks yaptı. Çete bunu kamerayla kaydederek şantaja başladı. Bu süreçte polis de ihbar alarak Y.E.'yi takibe başladı. Y.E. olayları yakın devre arkadaşı S.Y.'ye de anlattı. Resmi polis otosuna atlayan iki kadın polis, bir pastanede yardım istedikleri H.Ö. ile buluştu. Buluşmayı Organize Suçlar Şubesi'nin polisleri de adım adım izledi. İşadamı H.Ö., "Beni karıştırma. Seni uyuşturucu kuryesi yapacaklar. Görüntüler porno film gibi" dedi. Teknik takipte H.Ö.' nün Y.E.'ye "Rezillik ortada. Benim imkanımla sağladığın haberleşme aracı telefon ve ulaşım aracı araba ile uyuşturucu mafyasına hizmet edemezsin. Telefonu ve arabayı geri istiyorum" diye SMS attığı da belirlendi.

ÇAPKIN DEVREDE

Zanlı kadın polislerin aralarındaki konuşmaların da takıldığı 2 aylık teknik takibin ardından Organize Suçlar Polisi, 29 Nisan'da operasyon için düğmeye bastı. Birçok baskında aralarında 3 polisin de bulunduğu 13 kişi yakalandı. Kadın emniyetçilerin evine yapılan baskında Rolex saatlere, pırlanta yüzük ve kolyelere, Y.E.'nin otomobiline el konuldu. İki kadın emniyetçi, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın talimatıyla açığa alındı. Polisin meslektaşı kadınlar için hazırladığı fezlekede, "Maddi durumu iyi olan şahıslarla özel yaşamlarında mesleğin onur ve haysiyetine yakışmayan gayri ahlaki ilişkiler geliştirdikleri yönünde istihbari bilgiler elde edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

DAVA AÇILDI

Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada; Emniyet Amiri S.Y.'nin "görevi kötüye kullanmak ve suçu bildirmeme", Emniyet Amiri Y.E.'nin ise "görevi kötüye kullanma", "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak veya bulundurmak", '3628 Sayılı Mal bildirimi kanununa muhalefet'iddiası yer aldı. Yine polis memuru U.E. ve avukat NGD'ye "gizliliğin ihlali", A.U. ve Y.Ç.'nin "şantaj, suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kumar oynanması için yer ve imkan sağlama", İ.E., H.Ö., Ö.İ., M.K., E.Ç., K.Y., S.S.'nin 'örgüt üyeliği' suçlarından cezalandırılması istendi. Sanıkların tutuksuz olarak yargılanmalarına yakında başlanacak.

3 BİN LİRALIK ROLEX SAAT

Y.E.: Şeker ne yapıyorsun?
S.Y.: İyiyim canım sen ne yapıyorsun?
Y.E.: İyi vallaha sana da Rolex aldım.
S.Y.: (gülüyor) aldın mı?
Y.E.: Aldım şekerim 3 milyar!
S. Y.: Kızım taklit maklit olmasın?
Y.E.: Altın! İtalyan Rolex...

55 KARATLIK PIRLANTA

S. Y.: Sapıksın sen ya başka bir şey demiyorum!
Y.E.: Getirdi mi kız tek taşını?
S.Y.: Evet! 55 karat!
Y.E.: Vay o... çocuğu!
S.Y. : Senden vazgeçemez biliyorsun!

SABAH