Edinilen bilgilere göre, bir enerji şirketinde yöneticilik yapan Zeki Aybar Eriş'e ait "Poyraz" isimli yaklaşık 500 bin TL değerindeki lüks motor yat, temizlenmek üzere 3 kişiye teslim edildi. İddiaya göre temizlik için tutulan 3 kişi, sabaha kadar yatta eğlendi.

Sabah saatlerinde gezmek için marinadan lüks tekne ile denize açılan 3 kişi, geri döndükleri sırada Kadıköy Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nda kaza yaptı. Bir anda kontrolden çıkan tekne, şiddetli şekilde kayalıklara çarptı. Lüks tekne kayalıkların üzerine çıkarak dururken, teknede bulunan şahıslardan biri hafif şekilde yaralandı. Kaza nedeniyle teknede büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Marinada kazayı gören vatandaşlar, durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırırken, yattaki diğer 2 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sağlık raporunun alınmasından sonra polis merkezine götürülen zanlıların hırsızlıktan kaydı olduğu öğrenildi.

Kaza sonrası olay yerine gelen teknenin sahibi Zeki Aybar, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.