Tel örgüye site sakinlerinin bir kısmının bahçede bulunan havuz ve tenis kortunu yıkarak yeni binalar yapmak istemesi neden oldu.

Caddebostan Reşit Bey Korusu Sitesi'nde büyük blok ve küçük blok sakinlerinin arası sitenin yönetimi nedeniyle bir süre önce açıldı. Yönetimleri ayrılan iki blok ayrı hareket etme kararı aldı. Sitedeki bahçenin büyük bölümüne sahip olan küçük blokun yöneticisi Erkan Güvenç, iki bloğun arasına çit çekerek bahçeleri ayırdı.
Tenis kortu, yüzme havuzu ve sahile inen kapının küçük blok önünde kaldığı sitede, çocuk oyun parkının bir bölümü büyük blok bahçesinde kaldı. Parktaki salıncağın ise bir ayağı küçük blok önünde, diğer ayağı ise büyük blok bahçesinde kaldı. 27 yıl ortaklaşa kullandıkları bahçelerinin sınırına çit çekilmesine her iki blok sakinlerinden de itiraz geldi. Küçük blok yöneticisinin çektirdiği çit, yine küçük blok sakinleri tarafından söküldü. Çektiği çitin söküldüğünü gören küçük blok yöneticisi Erkan Güvenç ise, tekrar çit çekti ve işi sağlama almak için bir güvenlik şirketiyle anlaşarak çitlerin korunmasını sağlayacak yedi kişilik tim oluşturdu.

AMAÇ YENİ BİNALAR DİKMEK

Geçen sene yaşanan bu gelişmelerin ardından bu sene de büyük site sakinleri kendi parselinde kalan bölüme çit çektirdi. Küçük blok sakinlerinin kendi durumlarını anlamaları için çit çektiklerini belirten büyük blok sakinleri, yaşananları, küçük blokta oturanların bahçeye yeni binalar yapmak için kendilerini yıldırma çalışmaları olarak değerlendirdi.

AĞAÇ KATLİAMI YAPILDI

Küçük blokta oturanların bahçede bulunan havuz ve tenis kortunu yıktırarak yeni binalar yapmak istediklerini öne süren büyük blok sakinleri, 40 yıllık çam ağaçlarının da bu nedenle kökten kesildiğini iddia etti. Bahçede irtifak hakları olduğu için kendilerinden izin alınmadan inşaat yapılamayacağını belirten büyük blok sakinleri, küçük blokta oturanların kendilerini yıldırıp izin alabilmeyi hedeflediklerini öne sürdü. Küçük blok sakinlerinin suları bile kestirdiğini söyleyen büyük bloktakiler, “Çocuklarımız ortak kullanım alanı olan havuza girebiliyorlar ama oyun oynarken çizgiyi 30 santim geçerek çimenlere basınca uyarı alıyorlar” diye konuştular./yeni şafak