Geçen yıl krizin gölgesinde, o eski ihtişamından uzak geçen Frankfurt Otomobil Fuarı, bu yıl lüks otomotiv devlerinin gövde gösterisiyle 64. kez açıldı. Bir önceki açılışında ekonomik krizin etkisiyle katılımcı sayısında önemli bir düşüş yaşansa da, bu yıl Frankfurt Fuarı, ev sahibi konumundaki Alman devlerin özellikle de üç büyük lüks otomotiv üreticisinin gövde gösterisine sahne oluyor. Fuarda, 94 araç ilk kez görücüye çıkarken, en büyük ilgiyi ise BMW, Daimler ve Audi standları görüyor. Lüks pazarda kıyasıya bir rekabet içine giren bu üç marka, kendilerine ait salonlarda en yeni modelleriyle şov yapıyorlar. Bu yıl 7 bin katılımcının beklendiği fuarın ziyaretçi hedefi de 1 milyon. 
 
Toyota iç pazara bağlı 
Toyota Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Miguel Fonseca, Türkiye’deki üretimini yeni modellerle çeşitlendirme konusunda “Fırsatları değerlendiriyoruz. Karar vermemizde iç piyasadaki satış performansımız da çok önemli” dedi. 
 
Üç devin elektrikli yarışı 
Avrupa pazarında geçen yıl yakaladığı 634 binlik satışla Mercedes ve BMW’yi geçen Audi, fuarda 7 bin metrekarelik alanda son modellerini sergiliyor. Standın en önemli özelliği elektrikli araçlar için test imkânı sunması. Mercedes ise kendine ait 9 bin 500 metrekarelik salonunda 65 modelini ve iki Maybach modelini sergiliyor. BMW’nin standı ise futbol sahasından büyük. BMW, ağırlığı alternatif enerjili modellerine vermiş. Fuarın yenileri arasında Renault Twingo, Ferrari Spider, Bugatti Veyron, BMW 1 Serisi, Volkswagen Up ve Bettle, Skoda Mission L, Opel Zafira, Bentley Continental GT gibi modeller var. 
 
Bursalı Combo Frankfurt’ta 
Fuarda Opel’in 4 yeni otomobili tanıtıldı. En önemlisi Tofaş’ın Bursa’da GM için ürettiği yeni Combo oldu. Araç 2012’de pazara girecek. Markanın diğer araçları ise, elektrikli Ampera ve çift kişilik elektrikli RAKe. 
 
Türkiye Ferrari rekoru kıracak 
Ferrari’nin 458 Spider modeli de ilgi gören araçlar arasında. Türkiye fiyatı 433 bin euro olan araç gelmeden Türkiye’den 6 adet sipariş aldı. Fermas yetkilileri aracın aralıkta teslim edileceğini açıklarken bu yıl 30 Ferrari ve 30 Maserati satışıyla Türkiye’de tüm zamanların rekorunu kıracaklarını açıkladılar. 
 
Bursa’da dakikada bir araba! 
Renault Euromed Bölgesi Direktörü Jacques Chauvet, Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, yüzde 100 kapasite ile çalışmaya çok yaklaştığını, 2011 yılı üretiminin 335 bin adede yükseleceğini söyledi. Oyak Renault Bursa tesislerinde artık saatte 57 adet araç üretilebildiğini, amaçlarının bunu saatte 60 adede çıkarmak olduğunu belirten Chauvet, elektrikli Fluence üretiminin başladığını dile getirdi. 
 
Lamborghini’den hız makinesi 
Volkswagen Grubu bünyesindeki markalardan spor otomobil dünyasının en önemli üreticileri arasında yer alan Lamborghini, Frankfurt’ta 1.5 milyon euro fiyat etiketine sahip Sesto Elemento modelini tanıttı. 2013’te üretime başlanacağı belirtilen otomobilin şimdiden tamamen satıldığı ifade edildi. Lamborghini’nin hız makinesi Sesto Elemento 0-100 kilometre hızlanmasını sadece 2.5 saniyede tamamlıyor