ddialara göre Cumhuriyet Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde bulunan özel bir sitede meydana gelen olay şöyle gerçekleşti:

Finans danışmanlığı yapan Devrim Güneş’in 2010 yılında Antalya’da tomruk işi yapmak için internete ilan vererek ortak aradı. Bu ilan üzerine Hollanda’da yaşayan Muhammet E. ilanı görüp Devrim Güneş Beken’le irtibata geçti. Türkiye’ye gelerek şirkete ortak olan Muhammet E. işlerin yolunda gitmemesi üzerine zarar etti. Devrim Güneş Beken ve Muhammet E.’nin sahip oldukları şirket battı. 50.000 TL zarara uğradığını iddia eden Muhammet E.’nin 2010 yılından itibaren zararını Devrim Güneş Beken’den tahsit etmek için mücadeleye girişti. Adresini değiştiren Beken’in izini süren Muhammet E. 1 hafta önce İstanbul’a geldi ve Beken'in kaldığı sitede ev kiraladı. 7 Temmuz akşamı Muhammet E., Devrim Güneş Beken'i apartmanın asansöründe sıkıştırdı. Karşı karşıya kalan Beken ve Muhammet E. küfürleşmeye başladılar. Bunun üzerine Muhammet E. , Devrim Güneş Beken’i zorla kaldığı daireye götürerek alıkoydu. Mehmet E. ve arkadaşları, Beken’i döverek öldürdü.

Olay Devrim Güneş Beken’in boşandığı ancak beraber yaşadığı eşi olan Ş.K’nin şüphesi ile ortaya çıktı. Beken’den bir süre haber alamayan ve apartmandaki kan izlerini gören kadın, site güvenliğine haber verdi. Site güvenliğinin çağırdığı polis, olay yerine giderek zanlıları Beken’in cesedi başında buldu. Gözaltına alınan Mehmet E.’nin Hollanda’da taksi şoförlüğü yaptığı ifade edilirken evli ve iki çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Olay yerinde suçüstü yakalanan zanlılar sorgulanmak üzere Asayiş Şube Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan Mehmet E. ifadesinde "Hem tatil, hem de Devrim Güneş Beken ile görüşmek amacıyla tek başıma Türkiye’ye geldim. Esenyurt’ta bulduğum bir sitede olay gününden bir hafta önce ev kiraladım. Beken’in o sitede oturduğunu biliyordum. Fakat hangi blok olduğundan haberim yoktu. Birlikte vakit geçirmek için çağırdığım dört arkadaşım ile birlikte eve gidiyorduk. Yukarı çıkmak için beklediğimiz asansörden Beken çıktı. Karşılıklı küfürleştik ve olay meydana geldi. Beni kandırdı ve borçlandırdı. İstanbul’a öldürmek için değil, paramı kurtarmak için geldim" dediği öğrenildi.

Zanlıların ifadelerinde suçlamaları kabul etmediği ve suçu birbirlerinin üstüne attığı ifade edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar Muhammet E.(33) , Abdulkadir K.(22) , Cem S.(19) , Serhat K.(22) , Mehmet M.(28) Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi.