F.BAHÇELİ taraftarların merakla beklediği Diego Lugano sonunda kararını verdi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Uruguaylı yıldız iki yıl daha kalacak. Alex, Deivid ve Carlos ile nikah tazeleyen yönetimin çabaları mutlu sonla bitti.

İtalyan kulüplerinin takibe aldığı Lugano, her fırsatta pasaportunu taşıdığı İtalya"da oynama hedefini ortaya koymuştu. Menajeri Juan Figer ile görüşmeler sürekli olumsuzlukla noktalanmıştı. Bunun üstüne taraftarın başlattığı "Bizi bırakma" kampanyası geldi.

Bursaspor ile deplasmanda açılan pankart Lugano"nun kararını değiştirdi. İtalya"dan bir kaç kulüp ile görüşen tecrübeli oyuncu takım arkadaşlarının da düşüncelerini sordu. Başta Alex, Edu, Carlos, Deivid, Vederson ile bu konuyu enine boyuna konuşan Lugano, başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de kendisine gösterdiği sevgiyi dikkate alarak futbol yaşantısına Türkiye"de devam etmeyi uygun gördü.

Fikirlerini aldı

Asbaşkan Mahmut Uslu ve Ali Yıldırım ile görüşmesinde ücretine zam isteyen Lugano prensipte anlaştı. Bu müjdeli haber önceki gün İstanbul"a gelen ve "geçerken uğradık" diye Samandıra"nın yolunu tutan Uruguaylı aileden çıktı. 1977 model araba ile dünya turuna çıkan baba Hermano, İsmael ve Marcio"dan oluşan Uruguaylı gezginler, Lugano ile bir süre sohbet ettiler. Lugano Türkiye"de kalacağını, F.Bahçe ile yeniden anlaştığını açıkladı.

Yıldız futbolcu en büyük üzüntüyü 5 maçlık ceza aldığı Galatasaray maçından sonra yaşadığını dile getirerek, "Bazı insanlar, benim bilerek kırmızı kart gördüğümü söylediler. Bunu asla haketmedim" dedi.

Önceki gün Hürriyet gazetesini ziyaret eden Uruguaylı aile, "Lugano sezon sonu ayrılıyor" yorumlarına, "Kesinlikle doğru değil. Lugano Türkiye"de kalmaya karar verdi.

Ülkemizin gururu

Ülkemizin en önemli futbolcularından birisidir. Sahada yüreği ile oynuyor. Milli takımımızın kaptanı. Onu çok seviyoruz. Sürekli takip ediyoruz. Kendisine sorduk ve kararını verdiğini dile getirdi. Fenerbahçe"nin çok büyük bir kulüp olduğunu önümüzdeki yıl daha başarılı sonuçlar alınacağını, taraftarları ve takım arkadaşlarını çok sevdiğini söyledi" diye konuştular.