Lugano, maçın son dakikasında kullandıkları serbest atış sırasında 21 numaralı Emre Aşık'ın üst üst 3 kere ayağına bastığını savunarak, ''Üçüncüde dayanamayarak kendimi tutamadım ve kafa attım. Aslında çok da sert bir darbe değildi. Ancak 21 numaralı oyuncu kendisini yere attı. Olayların ateşini biz yaktık. Derbiye yakışmayan olaylar oldu'' diye konuştu.

Uruguaylı futbolcu, yapmaması gereken bir harekette bulunduğu dile getirerek, ''Bundan dolayı özür dilemem gerekiyorsa, bunu da diliyorum'' dedi.

Maçın derbiye yakışır bir biçimde çekişmeli geçtiğini ifade eden Lugano, ancak her iki takımın da oyunlarını sonuca yansıtamadıklarını bildirdi.

Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaraylı futbolcu, Lugano'nun, Emre Aşık'a kafa attıktan sonra Kazım'ın da Emre'ye vurduğunu, milli takımda çok şeyi paylaştığı Semih'in de kendisine arkadan vurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Biz saygıda kusur etmiyorsak suçlu mu olduk. Kadıköy'de hiç böyle şeyler olmuyormuş, biz başka yerlere gidiyoruz herhalde. Bizim kimseden korkumuz, çekindiğimiz yok, dışarıda da içeride de. Herkes bunu bilsin. Galatasaray futbolcusu kimseden korkmaz. 2.5 yıldır Lugano'ya kimse sesini çıkarmıyor. Hele bugün ortalığı karıştıran, Emre Aşık'a kafa atan o. Biraz da bunlar konuşulmalı. Lugano, Emre Aşık'a kafa atıyor, Kazım gelip Emre'ye vuruyor. Milli takımdan can ciğer arkadaşım, çok şey paylaştığım adam gelip bana arkadan vuruyor.''

Kendisinin Emre Aşık'ı sakinleştirmeye çalışıp, gerginliği azalttığı sırada Semih'in arkadan darbesine maruz kaldığını anlatan Arda, ''Bana arkadan vurdu. Ben de peşinden gittim, birbirimize bir daha vurduk. Sonra ben bir kere daha vurdum. Saha içinde böyle şeyler olabilir ama en azından Semih ağabeyin veya bizlerin bu konularda daha dikkatli olması lazım. Sonuçta Lugano 2.5 yıldır burada. Çok merak ediyorum, Lugano'nun yaptıkları ne kadar konuşulacak?''

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Semih, kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördüğünü belirterek, olayların yaşandığı anı şöyle anlattı:

''Ben orada Arda'yı ayırmaya çalıştım ve arkadan çektim. Biraz sert bir ayırma olabilir ama dönüp bana yumruk atmasını çok çirkin buluyorum. Galip gelemeyince birden çılgına dönmelerini çirkin olarak nitelendiriyorum. Arda gibi bir insana yakıştıramadım. Dışarıda görüştüğüm bir insan. Ama nedense bu statta bu olaylar oluyor. Galip gelemeyince taraftarların gazına geliyorlar.''

Galatasaraylı futbolcuların, taraftarlarına şirin görünmek için bu tip davranışlarda bulunduklarını savunan Semih, şöyle devam etti:

''Bizden birisi Ayhan'a veya Emre'ye küfür etti mi? Arda ve Sabri'nin, taraftarına şirin gözükmek için burada bizlere küfür etmeleri çok yanlış. Çok samimi söylüyorum, Arda saha içinde bana küfür etti. Bugün neden böyle şeyler yaptı, çok üzüntülüyüm. Şu andan itibaren aramızda kan davası gibi birşey yok ama benden küçük olduğu için gelip özür dilemesini beklerim.''

-UĞUR: SAHA DIŞINDAKİ DOSTLUK YALANMIŞ-

Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral, Galatasaray ile yaptıkları derbi maçta yaşanan olaylarla ilgili, ''Maalesef bizden yaşça küçük kardeşlerimiz, dışarıda bize ağabey diyen, bize sarılanlar saha içine gelince nedense farklı davranıyorlar'' dedi.

Uğur Boral, maçtan sonra yaptığı açıklamada, karşılaşmada yaşanan olayların genellikle Galatasaray'ın stadında yaşandığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

''Maça olaylar damga vurdu. Maalesef bizden yaşça küçük kardeşlerimiz, dışarıda bize ağabey diyen, bize sarılanlar saha içine gelince nedense farklı davranıyorlar. Ayhan ağabey çok iyi anlaştığım biri. Ama ben saha içinde Ayhan ağabeye böyle birşey yapmadım. Maalesef bu tür olaylar futbolun üzerini örtüyor. Her zaman Galatasaray'ın stadında yaşanıyor bu tür olaylar. Korner atmaya, taç atmaya gidemiyoruz. Galatasaray'ın stadında bu tür olayları yaşayarak ayrılıyoruz. Demek ki dışarıdaki dostluk yalan. İnsanların birbirine saygısı olması gerekiyor. Sert oynayabilirsin ama küfür, çirkeflik doğru değil. Demek ki saha dışındaki dostluk yalanmış.''

-ROBERTO CARLOS VE YASİN-

Fenerbahçeli futbolcu Roberto Carlos da maçta yaşanan olayların Türk futbolu açısından üzücü olduğunu belirterek, bu olaylara yönelik önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Galatasaray'a karşı zor bir maç yaptıklarını ve yenilmemelerinin de önemli olduğunu vurgulayan Carlos, ''Bugün maçı kazanabilirdik de. Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız ve sonuna dek ligi bırakmayacağız'' dedi.

Fenerbahçeli Yasin ise maçta yaşanan olaylardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sataşmaların ve yumruklaşmaların meydana gelmesinin üzücü olduğunu belirten Yasin, ''Türkiye'ye ve dünyaya böyle bir maç yaşattığımız için çok üzgünüz. Keşke bunlar yaşanmasıydı ve futbol adına güzel şeyler konuşsaydık. Bugün burada şampiyonluk adına iki takım da önemli yara aldı'' diye konuştu.

-AYHAN: VOLKAN SAÇMALIYOR-

Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, Fenerbahçe ile yaptıkları derbi maçta yaşanan olaylarla ilgili Volkan Demirel'in yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Ayhan, Volkan'ın, olaylardan Galatasaraylı futbolcuları sorumlu tutmasıyla ilgili açıklamasına değinerek, şunları kaydetti:

''Volkan'ın açıklamalarını izledik. Volkan biraz saçmalıyor. Beni, Emre Aşık'ı, Hasan'ı örnek göstererek, bize ağabey olarak yaklaştıklarını, bizim ise farklı davrandığımızı söylüyor. Volkan kesinlikle yalan söylüyor. Benim tarafımdan hiçbir şekilde küfür olmadı. Lugano'nun Emre'ye vurduğunu gördüm. Ben olayları ayırmaya çalışıyordum ama Lugano'nun Emre'ye vurduğunu çok net bir şekilde gördüm. Volkan'ın konuşmaları çok ayıp. Bizim onlara küfür etmemiz söz konusu değil. Kesinlikle benim tarafımdan böyle birşey olmadı.''