Uruguay Milli Takımı"nın, Paraguay ile oynayacağı maç için ülkesinde bulunan Fenerbahçe"nin başarılı savunma oyuncusu Lugano, İtalyan ve İspanyol kulüplerinin istilasına uğradı.
Sarı-lacivertli ekip ile henüz sözleşmesini yenilemeyen Uruguaylı oyuncuya, Lazio, Villarreal ve Brezilya"dan eski takımı Sao Paulo"nun yakın ilgi gösterdiği ve üç kulübün yetkililerinin, Lugano"nun peşinden ayrılmadığı bildirildi.
Uruguay basını, milli takım kampında yaşanan bu transfer trafiğinin rahatsızlık verdiğini, Lugano"nun takım ruhunu hiçe sayarak kendi geleceğine yatırım yapmakla meşgul olduğunu yazdı. La Nacion Gazetesi, Lugano"nun Fenerbahçe ile anlaşma yapmamasının ardındaki tek gerçeğin para olduğunu belirtti. Sarı-lacivertli kulübün diğer oyuncularına indirim yapmasına rağmen Lugano"yu kaybetmemek için ücretini artırmayı kabul ettiği bildirilen haberde, Uruguaylı yıldızın 4 milyon euroda direttiği ileri sürüldü.
Lugano"nun birçok talibi bulunmasını koz olarak kullandığını kaydeden gazete, Uruguaylı oyuncunun Fenerbahçe"nin istediği parayı veremeyeceğini bildiğini, bu yüzden başka kulüplerle görüştüğünü ifade etti.
Bu arada, Real Madrid"in de İtalyan defans oyuncusu Cannavaro"nun önümüzdeki sezon takımdan ayrılacağı için Lugano"yu transfer listesine aldığı, bu oyuncunun menajeri Figger ile temasa geçtiği öğrenildi.

MİLLİYET