BU sezon özellikle futbolda hayal kırıklığı yaşayan ve başkan Adnan Polat"ın da bunu kabul etmesinden sonra yeni sezon çalışmalarına başlayan G.Saray"da ilk iş olarak çözülmesi düşünülen teknik direktör konusu yine muamma oldu.

Sarı kırmızılı yönetimin sürekli gündeminde olan son UEFA şampiyonu ve eski çalıştırıcıları Mircea Lucescu ile dün yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Rumen hocanın ismi rafa kalktı.

Başkanın hedefi keyifleri kaçırdı

Teknik direktör Bülent Korkmaz ile sezon sonu yolları ayıracak olan Cimbom"da başkan yardımcısı Yiğit Şardan, dün sabahın erken saatlerinde Mircea Lucescu"yu tebrik etmek için Ritz Carlton Oteli"ne gitti. Şardan, otelde hem Luca"yı tebrik eti, hem de yönetimin resmi teklifini sundu. Ancak beklenmedik bir olay oldu. Shakhtar Donetsk"in başkanı Ahmedov, kupanın kazanılmasından sonra Lucescu"yu bırakmayacağını açıkladı. Şardan-Luca ikilisinin görüşmesi bu haberle zedelenirken, asıl darbe maddi yönden geldi.

Ukrayna"nın sayılı zenginlerinden biri olan Ahmedov"un Shakhtar"ın yeni sezon için bütçesini 100 milyon Euro"ya çıkarması flaş transferlerle Şampiyonlar Ligi"nde başarılı olmayı hedeflemesi G.Saray"ın keyfini kaçırdı.

Haldun Üstünel Avrupa"ya gitti

Shakhtar Donetsk Kulübü"nün 100 milyon Euro"luk bütçesinin yanı sıra yıllık 4.2 milyon Euro net para kazanan Lucescu"nun astronomik ücreti ve teknik patronun Şardan"a, "1 yıl daha Ukrayna"da Shakhtar"ı çalıştırmak istiyorum" demesi büyük umutlarla başlayan görüşmelerin hayal kırıklığıyla bitmesine neden oldu.

Sarı kırmızılı yönetimin her zaman aklında olan Lucescu ümidi sabahın erken saatlerinde buhar olup uçarken, yönetim de durmadı. Teknik direktör konusunda futbol şube sorumlularından Haldun Üstünel öğle saatlerinde bir kez daha Avrupa seferine çıktı.

Genç idareci, hem teknik direktör hem de yabancı futbolcu konusunda listedeki isimlerle görüştükten sonra derbiden 1 gün önce İstanbul"a gelecek ve başkan Adnan Polat"a yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verecek.

KUPAKOLİK

Kariyeri başarılarla dolu Lucescu, 97/98"de İnter"le UEFA Kupası"nı kazandı. 2000 yılında G.Saray ile Süper Kupa ve lig şampiyonluğu tattı, Beşiktaş"ı 2002/03 yılında şampiyon yaptıktan sonra 2004/05, 2005/06 ve 2007-2008 sezonlarında Ukrayna Ligi"nde Shakhtar Donetsk"i mutlu sona ulaştırdı. Ve önceki gün de UEFAKupası"nı kazandırdı.